Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Basketterrein in Oostwinkel omgevormd tot groene speelzone en aanleg nieuw basketveld in stationsomgeving van Heist

Het gemeentebestuur heeft beslist om de locatie van het bestaande verouderde basketterrein in de Breed Veertien in de wijk Oostwinkel te veranderen en te investeren in een volledig vernieuwd basketterrein op een nieuwe locatie ten zuiden van het station in Heist. Het oude basketterrein zal onthard worden en samen met het bestaande voetbalgrasveld als vrije speelzone gebruikt kunnen worden.

Het vernieuwde basketterrein in Knokke aan het Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark kent een dermate groot succes dat er snel gevraagd werd om een gelijkaardige accommodatie in Heist aan te leggen. Het pleintje komt er nog in de loop van dit jaar. Met de verplaatsing van de basketzone wordt verder ingezet op outdoor sport- en spelmogelijkheden voor jong en oud.

Het uiteindelijke doel is de centrale ligging van de stationsomgeving van Heist op te waarderen en van deze buurt opnieuw een kloppend hart te maken voor de omwonenden en passanten van alle leeftijden. De herwaardering van het station als nieuwe jeugdsite, het voorzien van nieuwe noordelijke en zuidelijke toegangshellingen tot de sporen en de opwaardering van de groene recreatieve strip, waarin dit basketbalveldje wordt geplaatst aan de zuidzijde van het station vinden hier hun kader.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter