Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Informatienetwerk voor handelaars (BIN-Z)

Het BIN-Z is een netwerk voor handelaars uit eenzelfde buurt of straat die op een georganiseerde wijze en in samenwerking met de Lokale Politie informatie deelt omtrent malafide praktijken. We denken daarbij in eerste plaats aan diefstal, inbraken, vandalisme en (internet)oplichting. Handelaars uit het netwerk worden via telefoon en e-mail op de hoogte gehouden van nieuwe soorten oplichting, een inbraak in hun buurt, verdachte personen op het grondgebied, enz.

 

Op donderdag 11 oktober 2012 werd het BIN-Z-charter plechtig ondertekend. Met dit initiatief willen het gemeentebestuur en de Lokale Politie het veiligheidsgevoel verhogen, de sociale controle bevorderen en sensibiliserende boodschappen verspreiden. Om deze doelstellingen te bereiken, wisselen de politie en deelnemende handelaars wederzijds informatie uit over verdachte feiten, personen en voertuigen volgens een gestructureerd communicatieplan.

Je kunt ook instappen in dit netwerk indien je nog geen lid bent. Samen staan we sterker om ons in te zetten voor een veilige en meer leefbare buurt. Klik hier voor het inschrijvingsformulier.

Het formulier mag je indienen bij:

  • coördinator BIN-Z - Wim Albrecht (Kustlaan 231)
  • voorzitter Raad Lokale Economie Anne Vervarcke-Pattyn (Parmentierlaan 150) 
  • aan het onthaal van het stadhuis in Knokke (Alfred Verweeplein 1)
  • aan het onthaal van de politie (Van Steenestraat 10)
  • aan wijkinspecteur
  • of per mail naar lokale.economie@knokke-heist.be of pz.dkh.hhoo@police.belgium.eu

 

Contactgegevens:

Directie Operaties – Dienst Politionele Preventie
T 050 619 653 - 050 619 654 
E pz.dkh.hhoo@police.belgium.eu