Knokke-Heist bezoeken als toerist?

2 lesmomenten per week (8 lesuren)
Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze opleiding.

Het levend model is nog steeds een belangrijke bron van inspiratie voor de kunstenaar: ook hedendaags blijft het menselijke figuur intrigeren. Terwijl we tekenen naar model doen we onderzoek naar lijnvoering, verhouding, vorm, volume, ruimte, schaduw, beweging, perspectief, spanning en compositie. Naar waarneming, abstract, surrealistisch of expressief. 

Iemand treffend in beeld brengen betekent niet noodzakelijk visueel gelijkend weergeven. Het lichaam is een vorm die we door en door kennen en het valt onmiddellijk op als iets op de tekening niet klopt.

Maar soms kom je juist tot een gelijkenis als je overdrijft, accentueert in kleur of vorm, scheeftrekt, weglaat. Soms is één blik of houding al voldoende om een beeld te vullen en leg je een personage met één lijn, veeg of vlek treffender vast dan dat een hyperrealistische weergave zou kunnen.

Van portret tot naaktmodel. Lange en korte poses. Van snelschetsen tot doorgedreven studies. Modelschetsen in de vingers krijgen kan met diverse materialen: potlood, krijt, penseel en inkt …