Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tekenkunst (standaardtraject)

Standaardproject
2 lesmomenten per week (8 lesuren)

>>> Wees welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles! Contacteer ons op T 050 630 850 of via maak@knokke-heist.be

Er zijn 2 leertrajecten mogelijk binnen de optie tekenkunst. Als beginnende leerling kan je de keuze maken tussen dit standaardtraject (8 uur les per week) of het exploratieatelier (4 uur les per week).

In het atelier tekenkunst stimuleren we de visuele waarneming, het ontwikkelen van eigen creaties en het uitdrukken van je innerlijke verbeelding. Niet alleen als studie en de voorstelling van de waarneming, maar ook als reflectie van een mentaal proces, een visuele neerslag van de verbeelding.

Binnen het traject tekenkunst staat het beeldend onderzoek én experiment gelijkwaardig centraal. Door middel van opdrachten ontwikkel je vaardigheden. Je beeldend onderzoek wordt zowel individueel als in groep regelmatig besproken en bevraagd.

Je verrast jezelf met de tekeningen die vanuit je hoofd, je herinnering, je verbeelding, op papier verschijnen. Of je voert opdrachten uit die vertrekken vanuit de visuele waarneming. Tekenen naar objecten, stillevens, ruimte, foto, licht, inhoudelijk thema.

Leerlingen onderzoeken verschillende dragers en formaten. Je tekent gigantisch, op muren en plafond ter afwisseling van schetsboek of papier, maar evengoed op objecten, of zet lijnen om naar grafische technieken zoals lino en ets. We werken met alle mogelijke tekenmaterialen en technieken: potlood, houtskool, stift, inkt, verf en krijt ...