Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Hoe wordt een elektrische gitaar bespeeld?

In de cursus elektrische gitaar leer je de gitaar zowel met de vingers als met een plectrum bespelen. Door de snaar met een plectrum aan te slaan kan een luide en heldere klank geproduceerd worden.
Bij een elektrische gitaar is er een deel van de "body" (wat bij een akoestische gitaar nog de klankkast was) uitgesneden zodat de hogere frets (metalen staafjes) makkelijker bereikbaar worden. Het geluid van de snaren wordt nu niet meer versterkt door de klankkast, maar door elektromagnetische elementen of "pick-ups" die via een versterker de klank weergeven.

Drie soorten versterkte gitaren

Er zijn drie soorten versterkte gitaren: de elektrische gitaar met solid body (een typische rockgitaar), de typische jazzgitaar met een klankkast met f-gaten én de zogenaamde western- of folkgitaar.

Wat kan ik met een elektrische gitaar doen?

De elektrische gitaar is het instrument bij uitstek om in een pop-, rock- of jazzband te spelen.

Wat kost een elektrische gitaar?

MAAK verhuurt instrumenten aan kinderen. Als ouders voor hun kind jonger dan 11 jaar zelf een gitaar wil kopen, dan moet dit een kindergitaar zijn (mensuur of scale: 578 mm). Die heb je al vanaf 130 euro. Fender mini strat is momenteel de beste optie. De leerkracht geeft graag meer info.

Naast een gitaar, hebben leerlingen ook een versterker, een eigen jackkabel en plectrums nodig.

Wat moet je al kunnen wil je met elektrische gitaar beginnen?

Niks: je kan meteen starten!