Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Wat is een drumstel?
Een drumstel bestaat uit verschillende soorten trommels (basdrum, snaardrum, floortom, en tomtoms) en cymbalen (hi-hat, crash en ride cymbaal). De kern van het drumstel bestaat uit de basdrum en de snaardrum. De basdrum wordt met een voetpedaal bespeeld en geeft een lage klank. De snaardrum wordt met stokken bespeeld en geeft een fel en hoog geluid.

Naast akoestische drumsets zijn er ook digitale sets. Deze bestaan uit verscheidene pads en een drummodule.

Als drummer speel je meestal met stokken, maar op een akoestische set kan je ook drummen met brushes (soort van borsteltjes), rods (stokken met houten rietjes) of mallets (stokken met een zachte, vilten kop).

Hoeveel kost een drumstel?
Een beginnersset kan je al kopen vanaf € 500 (inclusief cymbalen en statieven).

Zolang je geen eigen drumstel hebt kan je - mits een kleine bijdrage – wekelijks komen oefenen in MAAK.

Naar de drumles moet je enkel stokken en enkele drumboeken meenemen. Een paar drumstokken kost ongeveer € 10.

Wat kan je doen om de geluidsoverlast te beperken?
Je kan je drumstel dempen door dempringen of rubberen pads op de trommels te plaatsen en een deken of kussen in de basdrum te leggen. Je kan ook met brushes of rods drummen: hiermee klinken de cymbalen en trommels veel zachter. Zulke brushes of rods zullen ook van pas komen als je samenspeelt met een pianist of contrabassist.

Je kan ook op een digitaal drumstel spelen. Hiermee kan je makkelijk het volume regelen en kan je ook met een koptelefoon drummen (zodat je jouw huisgenoten of buren niet stoort tijdens het oefenen).

Hoe kan je leren drummen?
In de lessen slagwerk jazz-pop-rock leer je o.a. ritmes lezen, verschillende technieken op de snaardrum en basis drumritmes van allerlei stijlen (pop, rock, funk, latin, jazz, …). Met een beetje ritmegevoel kan je al na een paar lessen een basis popritme spelen.

De grootste moeilijkheid bij het leren drummen is het ontwikkelen van onafhankelijkheid tussen de verschillende ledematen. Regelmatig oefenen is dus de boodschap!

Wat kan je als drummer doen?
Als drummer is het vooral fijn om samen te spelen met andere muzikanten. Je kan aan de slag in allerlei soorten ensembles: een rockband, een jazzcombo, een covergroep, een harmonieorkest, een bigband ...