Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Waar werk je op tijdens de lesssen zang jazz-pop-rock?
Techniek: je leert zingen met een goede zanghouding, juiste ademhaling, met de verschillende stemfuncties, de buik- en rugsteun en het verbreden van je klankkleur.
Repertoire: je maakt kennis met zangers/zangeressen als Billie Holiday en Frank Sinatra, Jamie Lidell en Norah Jones, Sting en Aretha Franklin en nog veel meer artiesten uit een gamma van genres: van jaren ’40 swing tot radiopop!
Improvisatie: je leert eenvoudige akkoordenschema’s volgen, melodische en ritmische zinnen maken, een vlot scatvocabulaire ontwikkelen, pauze leggen tussen zinnen en creatief denken rond een gegeven lied.
Podiumuitstraling: in de spiegel kijken naar jezelf, werken op houding en uitstraling, op een podium staan.

Wat kan ik met zang jazz-pop-rock doen?
Je kan in een koor of een covergroepje zingen, zelf nummers schrijven, een eigen groepje maken of backing vocals zingen.

Wat kost een microfoon en een kabel?
Een goede micro heb je al voor € 100, een kabel kost ongeveer € 20. Het aanschaffen van een zangversterker is niet verplicht. MAAK heeft zelf goede versterkers om te gebruiken in de les.

Wat moet je kunnen wanneer je met zang jazz-pop-rock begint?
Eerst en vooral moet je graag zingen. Ten tweede mag je niet verwachten dat je alleen maar ‘liedjes’ zingt. We werken ook op techniek, klankkleur en emotie. En last but not least: een goed gehoor is een must!