Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Dwarsfluit

De dwarsfluit is het toverinstrument bij uitstek. Geloof je me niet? Lees het na in Harry Potter! Hagrid vertelt op een bepaald moment dat Fluffy (de driehoofdige hond) enkel te passeren is door muziek te spelen. Op het moment dat Harry, Ron en Hermelien merken dat niemand hen zal helpen gaan ze op een nacht naar de gang op het derde verdiep. Ze dragen uiteraard alle drie hun onzichtbaar makende kapmantel. En dan speelt Harry op de fluit en Fluffy valt in slaap...

Ook in de toverfluit van Wolfgang Amadeus (Mozart) is de fluit een toverend instrument! En... oh ja! Ook nog de rattenvanger van Hamelen.

Wil jij die toverklank van het instrument ook leren kennen? Kom dan via de weg is weg naar de fluitklas in MAAK en leer het instrument bespelen. Je hoeft niet meteen een instrument te kopen: je kan immers op onze school een instrument huren om de eerste jaren mee te oefenen.

Na verloop van een aantal jaren kan je zo betoverend mooi spelen dat je mogelijks kan meespelen in een band, in de harmonie, met vrienden ... Kom snel kijken! Weg is weg, namelijk.