Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vaccinatiecentrum Knokke-Heist

Derde prik

Het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle is sinds donderdag 30 september 2021 heropgestart voor het toedienen van een derde prik.

Voor wie?
Momenteel zijn we bezig met de vaccinatie van:
- Inwoners met een verzwakt immuniteitssysteem
- 65-plussers
- Residenten in de plaatselijke woonzorgcentra

Daarna volgen:
- Zorgverleners
- Mensen die een eerste prik Johnson&Johnson kregen

 In een latere fase volgt dan de rest van de bevolking.

Elke doelgroep krijgt fasegewijs een uitnodiging in de bus met het verzoek de afspraak te bevestigen.
 

Callcentrum en digitale ondersteuning 

Het callcenter van het vaccinatiecentrum (gratis nummer 0800 11 151) wordt opnieuw uitgebreider bemand en is langer bereikbaar van 9 tot 16.30 uur. In het onthaal van het stadhuis op het Alfred Verweeplein en in het onthaal van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein kunnen burgers terecht om er een coronacertificaat te downloaden en/of af te printen.  

 Wie nood heeft aan hulp voor de installatie van Itsme en/of CovidSafeBE-app kan hiervoor terecht in Bib Scharpoord (2de en 4de maandag van de maand van 10 tot 12 uur) en ook in het vaccinatiecentrum in de Herenweg 11a in Westkapelle (enkel in de voormiddag).  Het administratief gedeelte van het vaccinatiecentrum bevindt zich op de 1ste verdieping en is voor mindermobiele personen ook met een lift bereikbaar.  

Voor uitgebreide informatie over vaccineren, de verschillende soorten vaccins en waarom je je best laat vaccineren kun je terecht op www.laatjevaccineren.be waar je heel wat informatie zal terugvinden. Bekijk zeker ook eens de pagina met meest gestelde vragen!

Onderaan vind je een lijst met veel gestelde vragen over het gemeentelijk vaccinatiecentrum. Vind je het antwoord niet terug? Dan kun je ook bellen naar het callcentrum via 0800 11 151 waar een medewerker van het gemeentebestuur je zal verder helpen.

 

Hoe verloopt de vaccinatie?

De oproep

Je ontvangt een uitnodiging (via brief en eventueel ook via sms en/of e-mail) met een voorstel voor een vaccinatiemoment.

Als je de afspraak niet kunt nakomen, kun je deze wijzigen. Meer info vind je in de brief. Lukt het niet om de afspraak aan te passen, neem dan contact op met het gemeentelijk callcenter via 0800 11 151.

Belangrijk: om je afspraak te wijzigen heb je je rijksregisternummer nodig. Zorg er dus voor dat je dit bij de hand hebt. Je rijksregisternummer vind je onder andere op de keerzijde van je identiteitskaart.

Toegang tot het vaccinatiecentrum

 • Kom stipt op tijd en kom alleen naar het vaccinatiecentrum. Enkel wie begeleiding nodig heeft, mag zich laten vergezellen.
 • Aan de ingang van het centrum meten stewards je lichaamstemperatuur.
 • Als je koorts hebt, krijg je geen toegang tot het centrum. Je kunt ter plaatse een nieuwe afspraak maken.
 • Als je koortsvrij bent, mag je je aanmelden.
 • Je identiteitskaart en je uitnodiging zijn daarbij strikt nodig. Neem ze dus zeker mee.
 • Om het vaccinatiecentrum binnen te mogen, moet je een mondmasker dragen.

Naar de vaccinatielijn

 • Ontsmet je handen zodra je het vaccinatiecentrum binnenkomt.
 • Volg daarna de signalisatie.

De vaccinatielijn

Er zijn 4 vaccinatielijnen. Het toewijzen van jouw lijn gebeurt volgens een aantal stappen.

 • Stap 1: de inschrijving

Hier controleert een medewerker je identiteit, de naam van het vaccin (bij tweede afspraak) en bevestigt hij of zij je inschrijving.

 • Stap 2: de medische administratie

Hier krijg je informatie over het vaccin en een uitleg over mogelijke nevenwerkingen. De medewerker overloopt de medische vragenlijst en vult deze ter plaatse in. De vragen gaan over actuele symptomen, medicatiegebruik, medische voorgeschiedenis, allergieën en allergische reacties op eerdere vaccinaties.

 • Stap 3: de vaccinatie
 • Stap 4: de registratie van het vaccin

Na afloop krijgt je een vaccinatiekaart.

De wachtruimte na het vaccineren

Na de inenting met het coronavaccin moet je even plaatsnemen in de wachtruimte. Na een kwartier mag je het centrum verlaten. Volgt ook dan de signalisatie.

 

Welke documenten neem ik mee naar het vaccinatiecentrum?

Hou deze documenten klaar in het vaccinatiecentrum:

 • Identiteitskaart
 • Afspraakbewijs/ e-ticket
 • Eventueel je doktersbrief
 • Je covid-19 vaccinatiekaart als je voor de derde vaccinatie komt

Hoe bereik je het vaccinatiecentrum in Molenhoek?

Je kunt het vaccinatiecentrum in Molenhoek op verschillende manieren vlot bereiken. Kom bij voorkeur met de fiets op het openbaar vervoer. Je kunt je fiets parkeren in een van de vele fietsenstallingen. Er is ook een ruime gratis parking voor 140 wagens.

Let op: Als je Molenhoek Knokke-Heist invoert als locatie op Google Maps kom je verkeerd terecht in deelgemeente Heist. Voer daarom het adres Herenweg 11 in als locatie!

Met eigen vervoer: de wagen

Parkeer de wagen op parking sportcentrum Molenhoek. Je kunt er gratis parkeren en hoeft geen blauwe schijf te leggen.
Er zijn 10 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden en er is een aparte standplaats voor taxi’s.

Breng je iemand naar het vaccinatiecentrum, dan kun je de persoon afzetten in een daarvoor voorziene drop off zone (afzetplaats). Blijf hier niet wachten, maar parkeer nadat je iemand hebt afgezet, op een daarvoor voorziene parkeerplaats. Je kunt ook terugkomen van zodra je terug wordt opgebeld door de persoon die je afzette. Voor het oppikken vragen we om te parkeren op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen op de algemene parking van het sportcentrum.

Met het openbaar vervoer

Lijn 44 Knokke-Westkapelle vertrekt vanaf Knokke Station. De bussen rijden tussen 8.50 tot 20.50 uur om het uur en duren 20 minuten. Je kunt de bus dus nemen om 8.50 uur, 9.50 uur, 10.50 uur... De bus stopt aan de tijdelijke halte vaccinatiecentrum Molenhoek.

Op 18 minuten na het uur brengt Lijn 44 je terug langs de verschillende haltes met als eindhalte Knokke Station waar je op 38 minuten na het uur arriveert.

Je vindt de dienstregeling van Lijn 44 via deze link.
Lijn 41 (Knokke-Brugge) met halte aan Westkapelle Dorp (ter hoogte van McDonalds Knokke) ligt op 900 meter wandelafstand van het vaccinatiecentrum.  
De bussen vertrekken aan het station in Knokke om 08.24 / 09.24 / 11.24 / 13.24 / 15.24 / 16.24 / 17.24 uur tot halte Dorp. De rit duurt 17 minuten.

Met de taxi

Enkele taxibedrijven die actief zijn op grondgebied van Knokke-Heist gingen in overleg met het lokaal bestuur akkoord om een tijdelijk vast tarief van € 12 per enkele rit te hanteren voor de ritten van en naar het vaccinatiecentrum. Spreek bij het boeken van de taxi de chauffeur in kwestie aan, om na te gaan als deze het vaste tarief gebruikt.

De volgende taxi's doen mee aan deze actie:

 • BVBA Taxi Marc
  Natiënlaan 107
  8300 Knokke-Heist
  050 60 20 00
 • Flanders VIP Drive
  Knokkestraat 411/1
  8301 Knokke-Heist
  0496 08 89 39
 • BC Limo Services
  Zeedijk-Heist 99/002
  8301 Knokke-Heist
  0485 70 81 80

Minder Mobielen Centrale

Ben je minder mobiel? Dan kom je misschien in aanmerking voor de diensten van de Minder Mobielen Centrale. Neem contact op via vaccinatiecentrum@knokke-heist.be of bel 0800 11 151.

Rolstoelgebonden vervoer

De mindermobielencentrale is niet in staat om mensen die in een rolstoel zitten te vervoeren. Met Ambunancy heeft de gemeente een vervoersovereenkomst gesloten waarbij betrokkene €15 betaalt voor een heen en terug rit (restbedrag komt de gemeente in tussen).
Neem eerst contact op met het call center T 0800 11 151 zodat we je gegevens kunnen noteren voor de tussenkomst in facturatie. Hierna boek je zelf de heen & terugrit bij Ambunancy.

Bied een buur hulp aan

Ken je iemand die zelf niet in het vaccinatiecentrum geraakt? Vraag hen of je kan helpen. Hulp vragen is vaak moeilijk. Niet enkel mobiliteit kan een probleem vormen, ook het bevestigen van de afspraak is niet simpel. Misschien kan jij wel vaccinatiebuddy zijn en op die manier meehelpen om aan die minimale 70% vaccinatiegraad te komen!

Hou tijdens de gezamenlijke rit wel rekening met volgende maatregelen:
• verlucht de wagen (raam op een kiertje)
• draag een mondmasker
• neem als passagier plaats achteraan de wagen

De belangrijkste vragen over coronavaccinatie beantwoord