Je ontvangt een uitnodiging per brief en eventueel e-mail en sms met jouw vaccinatiemoment.
Het centrum zal 7 dagen op 7 open zijn van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.
Praktische info: vaccinatiecentrum Knokke-Heist of T 0800 11 151
Je ontvangt een uitnodiging per brief en eventueel e-mail en sms met jouw vaccinatiemoment.
Het centrum zal 7 dagen op 7 open zijn van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.
Praktische info: vaccinatiecentrum Knokke-Heist of T 0800 11 151
Vanaf 26 maart kan je je ook inschrijven voor de reservelijst van Knokke-Heist.
Hierbij zijn volgende punten heel belangrijk:
Voor uitgebreide informatie over vaccineren, de verschillende soorten vaccins en waarom je je best laat vaccineren kun je terecht op www.laatjevaccineren.be waar je heel wat informatie zal terugvinden. Bekijk zeker ook eens de pagina met meest gestelde vragen!
Op deze pagina geven we vooral informatie over het vaccinatiecentrum in Knokke-Heist (Sporthal Molenhoek, Herenweg 11A). Dat zal 7 dagen op 7 open zijn van 9 tot 13 uur en van 14 tot 18 uur.
Onderaan vind je een lijst met veel gestelde vragen over het gemeentelijk vaccinatiecentrum. Vind je het antwoord niet terug? Dan kun je ook bellen naar het callcentrum via 0800 11 151 waar een medewerker van het gemeentebestuur je zal verder helpen.
De oproep
Je ontvangt een uitnodiging (via brief en eventueel ook via sms en/of e-mail) met een voorstel voor een vaccinatiemoment.
Als je de afspraak niet kunt nakomen, kun je deze wijzigen. Meer info vind je in de brief. Lukt het niet om de afspraak aan te passen, neem dan contact op met het gemeentelijk callcenter via 0800 11 151.
Belangrijk: om je afspraak te wijzigen heb je je rijksregisternummer nodig. Zorg er dus voor dat je dit bij de hand hebt. Je rijksregisternummer vind je onder andere op de keerzijde van je identiteitskaart.
Toegang tot het vaccinatiecentrum
Naar de vaccinatielijn
De vaccinatielijn
Er zijn 4 vaccinatielijnen. Het toewijzen van jouw lijn gebeurt volgens een aantal stappen.
Hier controleert een medewerker je identiteit, de naam van het vaccin (bij tweede afspraak) en bevestigt hij of zij je inschrijving.
Hier krijg je informatie over het vaccin en een uitleg over mogelijke nevenwerkingen. De medewerker overloopt de medische vragenlijst en vult deze ter plaatse in. De vragen gaan over actuele symptomen, medicatiegebruik, medische voorgeschiedenis, allergieën en allergische reacties op eerdere vaccinaties.
Na afloop krijgt je een vaccinatiekaart.
De wachtruimte na het vaccineren
Na de inenting met het coronavaccin moet je even plaatsnemen in de wachtruimte. Na een kwartier mag je het centrum verlaten. Volgt ook dan de signalisatie.
Hou deze documenten klaar in het vaccinatiecentrum:
Je kunt het vaccinatiecentrum in Molenhoek op verschillende manieren vlot bereiken. Kom bij voorkeur met de fiets op het openbaar vervoer. Je kunt je fiets parkeren in een van de vele fietsenstallingen. Er is ook een ruime gratis parking voor 140 wagens.
Let op: Als je Molenhoek Knokke-Heist invoert als locatie op Google Maps kom je verkeerd terecht in deelgemeente Heist. Voer daarom het adres Herenweg 11 in als locatie!
Met eigen vervoer: de wagen
Parkeer de wagen op parking sportcentrum Molenhoek. Je kunt er gratis parkeren en hoeft geen blauwe schijf te leggen.
Er zijn 10 parkeerplaatsen voorzien voor mindervaliden en er is een aparte standplaats voor taxi’s.
Breng je iemand naar het vaccinatiecentrum, dan kun je de persoon afzetten in een daarvoor voorziene drop off zone (afzetplaats). Blijf hier niet wachten, maar parkeer nadat je iemand hebt afgezet, op een daarvoor voorziene parkeerplaats. Je kunt ook terugkomen van zodra je terug wordt opgebeld door de persoon die je afzette. Voor het oppikken vragen we om te parkeren op de daarvoor voorziene parkeerplaatsen op de algemene parking van het sportcentrum.
Met het openbaar vervoer
Lijn 44 Knokke-Westkapelle vertrekt vanaf Knokke Station. De bussen rijden tussen 8.50 tot 20.50 uur om het uur en duren 20 minuten. Je kunt de bus dus nemen om 8.50 uur, 9.50 uur, 10.50 uur... De bus stopt aan de tijdelijke halte vaccinatiecentrum Molenhoek.
Op 18 minuten na het uur brengt Lijn 44 je terug langs de verschillende haltes met als eindhalte Knokke Station waar je op 38 minuten na het uur arriveert.
Je vindt de dienstregeling van Lijn 44 via deze link.
Lijn 41 (Knokke-Brugge) met halte aan Westkapelle Dorp (ter hoogte van McDonalds Knokke) ligt op 900 meter wandelafstand van het vaccinatiecentrum. De bussen vertrekken aan het station in Knokke om 08.24 / 09.24 / 11.24 / 13.24 / 15.24 / 16.24 / 17.24 uur tot halte Dorp. De rit duurt 17 minuten.
Met de taxi
Enkele taxibedrijven die actief zijn op grondgebied van Knokke-Heist gingen in overleg met het lokaal bestuur akkoord om een tijdelijk vast tarief van € 12 per enkele rit te hanteren voor de ritten van en naar het vaccinatiecentrum. Spreek bij het boeken van de taxi de chauffeur in kwestie aan, om na te gaan als deze het vaste tarief gebruikt.
De volgende taxi's doen mee aan deze actie:
Minder Mobielen Centrale
Ben je minder mobiel? Dan kom je misschien in aanmerking voor de diensten van de Minder Mobielen Centrale. Neem contact op via vaccinatiecentrum@knokke-heist.be of bel 0800 11 151.
Rolstoelgebonden vervoer
De mindermobielencentrale is niet in staat om mensen die in een rolstoel zitten te vervoeren. Met Ambunancy heeft de gemeente een vervoersovereenkomst gesloten waarbij betrokkene €15 betaalt voor een heen en terug rit (restbedrag komt de gemeente in tussen). U mag zelf uw afspraak regelen met Ambunancy via het nummer 0497 15 63 26.
Neem daarna zeker contact op via vaccinatiecentrum@knokke-heist.be of bel 0800 11 151, zodat de extra tussenkomst (restbedrag) kan geregeld worden.
Bied een buur hulp aan
Ken je iemand die zelf niet in het vaccinatiecentrum geraakt? Vraag hen of je kan helpen. Hulp vragen is vaak moeilijk. Niet enkel mobiliteit kan een probleem vormen, ook het bevestigen van de afspraak is niet simpel. Misschien kan jij wel vaccinatiebuddy zijn en op die manier meehelpen om aan die minimale 70% vaccinatiegraad te komen!
Hou tijdens de gezamenlijke rit wel rekening met volgende maatregelen:
• verlucht de wagen (raam op een kiertje)
• draag een mondmasker
• neem als passagier plaats achteraan de wagen
Op dit moment draait de vaccinatie van bewoners en personeel in woonzorgcentra op volle toeren. Huisartsen, bewoners en personeel van andere collectieve zorgvoorzieningen worden vanaf februari gevaccineerd. Vanaf maart start de vaccinatie van 65-plussers en risicopatiënten. Mogelijks vanaf juni wordt de rest gevaccineerd.
Als er de vaccinatiecentra in het hele land vlot draaien, dan kunnen tegen eind augustus ruim 9 miljoen Belgen gevaccineerd zijn. Dat is meer dan 70% van de bevolking, wat nodig is om groepsimmuniteit op te bouwen
Als het zover is, krijg je een uitnodiging om je te laten vaccineren, via sms, brief en mail. Daarbij heb je de optie om te bevestigen, weigeren of de afspraak te verplaatsen. Er staat ook waar je je kan laten vaccineren.