Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Bij iedere ademhaling ruiken we / Peter De Cupere
Lezing of congres
Zomerlezingen

Kunstenaar Peter de Cupere neemt je mee in zijn wereld van geur en kunst. Een wereld die je laat nadenken over onze maatschappij, klimaatsveranderingen, de mensheid en je eigen geurperceptie.
Geuren vertellen meer dan je vermoedt, ze geven context en betekenis aan situaties en het leven.

Peter vertelt uitgebreid over hoe hij geur gebruikt als contextdrager en contextgever, maar ook hoe hij geur als concept van kunst aanwendt.
Tijdens de lezing laat hij geuren ruiken bij de werken die hij bespreekt, zo ervaar je ze niet alleen visueel en auditief, maar ook olfactief. Je neus geeft hierdoor een extra betekenis aan het werk.

Peter de Cupere is al meer dan 25 jaar gekend als een productieve en proactieve voorstander van olfactorische kunst. Met zijn werk wil hij de toeschouwer 'geurbewust' maken. Door middel van geuren wil hij verschillende maatschappelijke problemen in vraag stellen.

Deze lezing is een introductie op zijn tentoonstelling ‘Scentopia’ die vanaf 25 oktober t.e.m. 19 januari loopt in Cultuurcentrum Scharpoord. Verwacht je aan grote geurinstallaties, tekeningen en perfumances.

Verder lezen
Wanneer
10 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 15
Drankje na de lezing inbegrepen
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter