Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Hommage Georges Moustaki / Bernard Degavre En Band 14.30 uur
Concert
Muziek

Le Temps de Vivre - Hommage aan de Franse chansonnier en rebel Georges Moustaki door Bernard Degavre & Band

Eind 2009 speelde Georges Moustaki zijn laatste live-concert in Barcelona. Op 23 mei 2013 stierf hij op 79-jarige leeftijd. Ruim tien jaar na zijn laatste publieke optreden spelen Bernard Degavre & Band een uniek eerbetoon aan de Franse chansonnier.

Met de morele steun van de erfgenamen Moustaki.
Natuurlijk kennen we Moustaki van zijn liederen als Le métèque, Ma solitude, Ma liberté, Le temps de vivre, Bahia, Il est trop tard …
De zanger met Griekse roots is een intrigerende vertolker van zijn eigen werk, maar schreef muziek en teksten o.m. ook voor Yves Montand en Edith Piaf.

Moustaki leeft, omdat hij meer is/was dan zijn liederen. Hij was de stem van een generatie. In Frankrijk en tot ver buiten die grenzen. Ook in Vlaanderen waar hij regelmatig concerten speelde. Mei ‘68 is nooit veraf, zijn engagement en zijn drang naar vrijheid én rechtvaardigheid evenmin. Bovenal bleef hij altijd een mysterieuze nostalgicus.

Bernard Degavre is een Brusselse auteur-compositeur-chansonnier. Hij brengt een middagvullend programma met zo’n twintig chansons van Moustaki. Tussen de liedjes door vertelt hij honderduit - in vlot Nederlands met een fijn Frans accent – over Moustaki, zijn leven, zijn levenswijsheid, zijn liedjes, zijn relatie met Piaf, zijn vriendschap met Mikis Theodorakis, zijn stil protest tegen dictator Franco, zijn ontmoeting met Gainsbourg …

De concerten van Bernard Degavre & Band moet je ervaren als een warm bad. Bernard speelt met supermuzikanten die haarfijn de liedjes van Moustaki invullen. De arrangementen zijn hemels mooi en onderstrepen de intensiteit van de liedjes van de meester.
Le Temps de Vivre toert (regelmatig) in de Waalse en Franse theaters.

Verder lezen
Wanneer
14.30 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 16

Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Senioren

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter