Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Trots. De filosofie van een emotie / Martha Claeys
Lezing of congres
Zomerlezingen

Martha Claeys is doctor in de filosofie en doceert toegepaste ethiek aan de Universiteit Antwerpen. Als schrijver en spreker onderzoekt ze hoe mensen zich goed tot elkaar kunnen verhouden. Ze laat zien dat een beter begrip van emoties zoals trots, woede en liefde, helderheid kan brengen in ethische vraagstukken.

In 2023 kwam haar debuut Trots. De filosofie van een emotie uit bij uitgevrij Boom, dat genomineerd werd voor de Socrates wisselbeker en de Hypatiaprijs.

Trots lijkt iets voor mensen met grote ego’s, voor personen die snel gekrenkt zijn en voor opscheppers die op sociale media geen maat kennen. Wie trots is, plaatst zichzelf te veel in de kijker.
Maar trots ligt ook ten grondslag aan emancipatie, en kan een krachtig wapen zijn bij protest. Met trots kun je jezelf beter op waarde schatten. Meer ruimte voor sommige vormen van trots kan de sleutel zijn tot sociale rechtvaardigheid.
Tijdens deze lezing onderzoekt de filosofe de betekenis van trots en laat zien dat deze emotie juist in woelige tijden van groot belang is.

Verder lezen
Wanneer
10 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 15
Drankje na de lezing inbegrepen.
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter