Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Vrouwen in de kunstwereld, een situatieschets / Inge Van Reeth
Lezing of congres
Geschiedenis

Hoe komt het dat er zo weinig vrouwelijke kunstenaars uit het verleden bekend zijn? Waren ze er niet? Of zijn ze niet gekend?

Je bekijkt de drempels die vrouwelijke kunstenaars moesten overwinnen: opleiding, een plek vinden op de kunstmarkt én een plek vinden in de kunstgeschiedenis. Tot zeer kort geleden werd het idee dat vrouwen altijd al kunst maakten zelden als mogelijkheid genoemd. En toch deden zij dat, vaak ondanks alle tegenwerking en beperkingen: druk van familie en afkeuring van het publiek.

Het feminisme heeft de manier waarop de kunstgeschiedenis geschreven en gelezen is radicaal veranderd. Voor het eerst worden kunstenaars die voorheen werden genegeerd, laatdunkend behandeld, gemarginaliseerd of veroordeeld door hun sekse, ras, seksuele geaardheid of sociale klasse, erkend door hun originaliteit en veerkracht.

Ook recente evoluties komen aanbod. Een aantal feministische reacties van bijvoorbeeld Guerilla Girls zorgden voor een inhaalbeweging. Welke mechanismen spelen vandaag de dag in de hedendaagse kunstwereld? Er is veel veranderd, maar tegelijkertijd is er nog altijd een onevenwicht. Samen gaan we op zoek naar verklaringen.

Verder lezen
Wanneer
14 tot 16.30 uur
Waar

Cultuurcentrum Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 12
code 24ELZ13
Organisatie
Cultuur Knokke-Heist
Leeftijd
Volwassenen (18+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter