Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zondagbabbel: Importaardewerk in de Zwinstreek
Lezing of congres
Zondagbabbel

Lezing gegeven door Maxime Poulain.

Middeleeuws Brugge wordt wel eens de ‘bakermat van het kapitalisme’ genoemd. Die reputatie als draaischijf van internationale handel heeft de stad te danken aan het Zwin, de getijdengeul die Brugge via haar voorhavens in verbinding stelde met de rest van Europa en daar voorbij.

Deze handel en de aanwezigheid van talloze handelaarsgemeenschappen in het Zwingebied hebben niet alleen sporen nagelaten in historische documenten maar resulteren ook in een bijzonder rijk bodemarchief. Opgravingen van de Universiteit Gent brachten onder meer dijken en allerhande haveninfrastructuur aan het licht, maar ook heel wat gebruiksvoorwerpen die vanuit heinde en verre werden aangevoerd.

Importen van aardewerk en glas zijn bijvoorbeeld afkomstig uit Duitsland, Engeland, Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië en zelfs Syrië.

Het is deze materiële cultuur die het onderwerp zal uitmaken van de lezing. De vele vondsten in het Zwingebied kunnen een nieuw verhaal vertellen over de ontwikkeling van het Brugse havensysteem en de mensen die er deel van uitmaakten.

Inschrijven verplicht op T 050 630 430 of via het onthaal van Cultuurcentrum Scharpoord.

Verder lezen
Wanneer
10 uur
Waar

Hoofdbibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
België

Wegbeschrijving
Prijs
€ 3.50
Gratis voor leden van Geschied- en Heemkundige Kring Sint-Guthago.
Na de lezing biedt het gemeentebestuur je een drankje aan in CaféCultuur.
Organisatie
Museum Hey

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter