Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zomerse cultuurevenementen

Zomerse cultuurevenementen vol muziek & entertainment

De dienst openluchtanimatie coördineert vanuit het cultuurhuis Scharpoord heel wat zomerse evenementen. Van aperitiefconcerten tot muziekfestivals, van een folkloremarkt tot kinderanimatie.

Een volledig overzicht van het actuele programma kan u in deze activiteitenkalender raadplegen.

Aperitiefconcerten

Elke zondag in de zomervakantie om 11 uur op het Van Bunnenplein.

Stijlvolle ontspanning in het hart van Knokke-Heist, een heerlijk glaasje op een zomerse zondag, een elegant rendez-vous met mooie muziek: dat zijn de zomerse aperitiefconcerten op het Van Bunnenplein in Knokke-Heist. De aperitiefconcerten brengen een mix van klassieke en moderne muziek maar ook jazz en chansons. Laat je verrassen door de charmante sfeer van dit gratis evenement.

Uitwaaien op de zeedijk, een stevige strandwandeling, heerlijk shoppen, eindeloos aperitieven. Op zondag kan je alle kanten uit in onze badstad. In elk geval is de ideale start op het Van Bunnenplein om 11 uur.

Parkies festival

7 maandagavonden lang in de zomervakantie gratis muziek uit België en Nederland.

Parkies is een gratis muziekfestival op maandagavond tijdens de zomervakantie (eerste 7 weken). Vanaf 20 uur is het sfeervol genieten in de tuin van Scharpoord! Voordien is het heerlijk vertoeven op het terras van Café Cultuur, waar je al een muzikale opwarming krijgt door verschillende live bands. Als je nu gezellig wil bijpraten met vrienden of volledig wil losgaan op de live muziek; het kan allemaal op dit fantastische festival!

Kinderanimatie & Dansen Op Het Plein

Een wekelijkse gezinsuitstap op z'n best, elke woensdag tijdens de zomervakantie!

Elke woensdagmiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Vanaf 14 uur is er gezellige randanimatie, workshops en spelletjes. Om 16 uur kan je genieten van een spetterende show. Goochelaars, theater, kinderdisco, clowns … ze komen allemaal langs. Vervolgens kan je gezellig aperitieven en uit eten in één van de vele restaurantjes in de buurt.

Folkloremarkt

De gezellige folkloremarkt kent een rijke historie en brengt een verrassende mix van ambachten, kunst, visserij en verkoopstanden. Daarnaast zijn er gezellige eet- en drankstanden en lopen leuke artiestenensembles op de markt rond. Voor kinderen is de folkloremarkt niet alleen leerrijk, maar valt er ook heel wat te beleven: ezelritjes, oude volksspelen, kinderanimatie en workshops. De folkloremarkt vindt in de zomervakantie plaats op donderdagen tussen 15 juli en 15 augustus, steeds tussen 14 uur en 18 uur.

Je kan de markt vinden vanaf het plein De Bolle tot in de Kursaalstraat, op de speelplaats van basisschool De Zeeparel en op de parking ter hoogte van restaurant 't Chouffke.  

Meezingfeest

Het meezingfeest is een populair volksevenement en staat volledig in het teken van de 11-juliviering. Een gratis meezingfeest voor jong en oud, begeleid door een liveband. Iedereen kan naar hartenlust meezingen met stuk voor stuk populaire liedjes in het Nederlands die tot het collectief geheugen behoren. Vanaf 20 uur is het ongetwijfeld sfeervol genieten op het Heldenplein