Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Muziekvergunning

Muziekvergunning bij evenementen

Organiseer je een evenement met elektronisch versterkte muziek dan moet je de geluidsnormen naleven. Wil je de muziek luider spelen dan de opgelegde geluidsnormen, dan kan je hiervoor een afwijking van de geluidsnormen (muziekvergunning) aanvragen bij het college van burgemeester en schepenen.

De aanvraag om bij een evenement af te wijken van het geluidsniveau verloopt via het aanvraagformulier evenementen en dient minstens 30 dagen op voorhand te worden aangevraagd.

Wordt er enkel achtergrondmuziek gespeeld en overstijgt het geluidsniveau op je evenement de 85dB(A) niet? Dan hoef je ook geen muziekvergunning aan te vragen.

Uitzondering

Vaste inrichtingen kunnen een permanente muziekvergunning aanvragen die het gehele jaar door geldig blijft. Hiervoor neem je contact op met Dienst Milieu, Natuur & Landbouw die je alle info kan bezorgen over de te volgen procedure.

Heb je een feestje thuis of heb je een horecazaak en wens je enkel een muziekvergunning aan te vragen zonder daarbij een volledige evenementenaanvraag te doen dan hebben we goed nieuws. Vanaf heden kan je een persoonlijke muziekvergunning aanvragen.