Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Jubileumtegels voor 100-jarige verenigingen

Laat je 100-jarige vereniging vereeuwigen met een jubileumtegel aan het HEY-museum.

Jullie als verenigingen vormen het kloppende hart van onze gemeente. Sommige onder jullie doen dit al meer dan honderd jaar. Een gebeurtenis die we vanuit de gemeente niet zomaar willen voorbij laten gaan. Om onze honderdjarige verenigingen in het straatbeeld te vereeuwigen bieden we daarom jubileumtegels aan.

Jubileumtegel?

Onze jubileumtegels krijgen een plaats aan de site van het HEY-museum. Op de tegels komen de naam van de vereniging en het stichtingsjaar. De tegels krijgen een plaats in het trottoir in de Pannestraat.

Wie komt in aanmerking?

Elke vereniging die aangesloten is bij de Cultuurraad of de Sportraad en die honderd jaar bestaat. Maar ook verenigingen die niet aangesloten zijn bij deze raden maar wel een lokale werking hebben (zoals bijvoorbeeld het Rode Kruis afdeling Knokke-Heist) en 100 jaar bestaan, kunnen een aanvraag doen. De datum van oprichting is bepalend voor de jaren van bestaan. Indien de vereniging is gefuseerd, is het de datum van oprichting van de oudste vereniging die telt.

Hoe doe je een aanvraag?

De aanvraag kan je doen in het jaar dat je vereniging honderd jaar bestaat, maar kan ook nog nadien.

De aanvraag voor cultuurverenigingen en verenigingen die niet aangesloten zijn bij een raad, wordt behandeld door de Cultuurraad in samenwerking met de dienst erfgoed.

De aanvraag voor sportverenigingen wordt behandeld door de Sportraad in samenwerking met de sportdienst en de dienst erfgoed.

Verenigingen aangesloten bij de Cultuurraad en verenigingen niet aangesloten bij een raad:

Meer info?

Erfgoed