Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Animatorcursus in Knokke-Heist

Word animator!

Ben je graag met kinderen bezig, wil je een goede animator worden en ben je op zoek naar een toffe studentenjob in de jeugdsector?

Lees alles over onze animatorcursus en schrijf je in!

Inschrijven doe je hier.

Animatorcursus in Knokke-Heist

Voor het eerst brengen we de cursus naar jou toe, met een cursus hier in Knokke-Heist! Zo kun je de cursus volgen zonder een paar uur op de trein te zitten en slaap je ‘s avonds comfortabel in je eigen bed. De plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in!

Na je cursus kan je je stage bij het Gemeentebestuur Knokke-Heist op ‘Het Speelplein’ lopen. Wij zorgen ervoor dat je de ondersteuning en begeleiding krijgt die je nodig hebt om een fantastische animator te worden. Bij ons krijg je optimale groeikansen.  

Voor wie? Iedereen vanaf 15 jaar

Wanneer? 11 – 16 april 2022 telkens van 8u30 tot 18u30  

Waar? ’t Ravotje (FOS-gebouw) – Smedenstraat 125 – 8300 Knokke-Heist

Prijs? 150 euro  

  • Inbegrepen in prijs: warme maaltijd en vieruurtjes, cursus, verzekering, onvergetelijke ervaring, nieuwe vriendschappen en heel veel fun.  
  • Inwoner van Knokke-Heist? Je kan tot €20 per cursusdag terugkrijgen. Mail je deelnamebewijs naar jeugd@knokke-heist.be. Woon je ergens anders? Bekijk zeker de website van jouw gemeente om een terugbetaling aan te vragen.
  • Indien de kostprijs te hoog is, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is een animatorcursus?

Tijdens de animatorcursus word je ondergedompeld in de wereld van spelen. Je leert je fantasie gebruiken om avontuurlijke spelen te bedenken, je leert groepen begeleiden, omgaan met moeilijke situaties en kinderen en jongeren mee op sleeptouw nemen. De cursus wordt begeleid door instructeurs van VDS met bakken enthousiasme en ervaring. Hét recept voor een onvergetelijke week samen met jongeren zoals jou.

De cursussen zijn erkend en worden gecontroleerd door de Vlaamse Overheid. Na de cursus volg je verplicht een stage om je erkend attest van animator in jeugdwerk te kunnen ontvangen. De stage kun je ook in Knokke-Heist bij ‘Het Speelplein’ lopen. Het attest staat garant voor een aantal vaardigheden, ervaring, kennis en attitudes. Dit attest is geldig in het héle jeugdwerk en wordt ook erkend en gewaardeerd bij sollicitaties. Jouw ticket voor een toffe job in het jeugdwerk!

Met dit attest kan je een vakantiejob als animator bij Het Speelplein versieren. Een superfijne, veelzijdige job in Knokke-Heist!

Meer info?