Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Beweegbanken IPitup

Beweegbank?

De IPitup beweegbank is een zitbank met meervoudige fitnessfuncties. Het is een innovatief en compact toestel dat een unieke waaier aan lichaamsoefeningen mogelijk maakt.

De IPitup beweegbank is een zitbank die enerzijds comfortabel zitten toelaat en anderzijds mensen nieuwsgierig maakt en uitnodigt tot bewegen. Deze beweegbank is een drempelverlagende tool voor iedereen die meer moet of wil bewegen.

De beweegbank is de ideale tool om meer te bewegen. Je kan er direct mee aan de slag zonder dat je moet investeren in materiaal. Ook voor de geoefende sportievelingen kan de IPitup beweegbank een mooie aanvulling zijn in het trainingsschema.

Start to IPitup! Ga meteen zelf aan de slag

Elke beweegbank is voorzien van een informatiepaneel waarop een aantal basisoefeningen zijn aangegeven. Alle oefeningen zijn ingedeeld in 5 'fundamentals': duwen, trekken, rompstabilititeit, éénbenige- en tweebenige oefeningen.

Je kan direct aan de slag zonder dat je moet investeren in materiaal. Je kan de de oefeningen zwaarder of lichter maken door meer of minder herhalingen te doen.

Start to IPitup! Maak kennis met de virtuele coach

De gratis IPitup-app is ontwikkeld als virtuele coach en motivator. Iedereen die meer wil of moet bewegen kan er mee aan de slag, ongeacht zijn of haar beweegniveau. De app biedt een combinatie van conditie-, kracht- en stabilisatieoefeningen aan, cruciaal om blessures te vermijden en fysieke prestaties te verbeteren.

Via eenvoudige self-testing kan je snel jouw individuele startniveau bepalen.

De app is dynamisch en past zich automatisch aan op basis van jouw feedback tijdens het uitvoeren van je sessie. Na twaalf sessies volgt een nieuwe niveaubepaling.

 • De dynamische app past automatisch aan in functie van de gegeven feedback.
 • Personaliseerbaar profiel met uitgebreide statistieken (BMI, intensiteitszones, evolutie hartslag, …).
 • Individueel programma met uitgebreide oefeningenmatrix (>250 oefeningen!)

Start to IPitup! Neem deel aan een initiatieles

Verkies je liever een persoonlijke aanpak om aan de slag te gaan met de beweegbank? Dan kan onze IPitup-coach je zeker verder helpen!

Maak dan zeker kennis met Lotje Vermeille, onze eigen IPitup-coach in Knokke-Heist. haar professionele ervaringen lopen van de zee naar de bergen en terug. Als ski-monitor in de sneeuw, als watersportmonitor bij watersportcentrum Anemos. Als functional trainer in de praktijk, in het park, of waar je maar wil. Mensen doen sporten is wat ze graag doet.

De initiatielessen gaan door in de week van 7 tot 13 september. Dagelijks gaat de initiatieles door op een verschillend tijdstip en op een verschillende locatie. We vragen om je vooraf aan te melden zodat we een inschatting kunnen maken van het aantal aanwezigen. Aanmelden kan via onderstaande link.

 • Maandag 7 september om 14 uur: Kragenhoek
 • Dinsdag 8 september om 10 uur: Westkapelle Pastoor De Neveplein
 • Woensdag 9 september om 16 uur: Tijl en Neleplein
 • Donderdag  10 september om 19 uur: Heulebrug
 • Vrijdag 11 september om 17 uur: Mobiele bank
 • Zaterdag 12 september om 11 uur: extra Heulebrug

 

Ontdek de beweegbank in je buurt

In Knokke-Heist zijn er momenteel 4 vaste beweegbanken en 1 mobiele beweegbank.

De vaste beweegbanken vind je op onderstaande locaties

 • In HEULEBRUG op het pleintje aan de speeltuin (thv Roergang)
 • In WESTKAPELLE achter de kerk op het Pastoor de Neveplein
 • In KNOKKE aan het speelplein in de Kragenhoek
 • In KNOKKE op het Tijl en Neleplein

 

Naast de vaste beweegbanken beschikken we ook over een mobiele bank. Deze kan op diverse locaties geplaatst worden. Momenteel kan je deze bank terugvinden voor sporthal De Stormmeeuw.

Een overzicht van alle beweegbanken op een handige overzichtskaart kan je hier terugvinden.

Onze IPitup-coach doet het voor

Alle oefeningen zijn ingedeeld in 5 'fundamentals': duwen, trekken, rompstabilititeit, éénbenige- en tweebenige oefeningen.

In onderstaande instructiefilmpjes wordt elke oefening uitgelegd. Per oefening zijn er een aantal aandachtspunten waarop je moet letten om de oefeningen correct uit te voeren.

Met de handige beweegapp heb je deze filmpjes telkens mee op je workout zo kan je ze altijd raadplegen voor je aan een oefening begint.

Contact

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

sport@knokke-heist.be