Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Sportdienst

De missie van de Sportdienst van Knokke-Heist is om Knokke-Heist op de kaart te zetten als dé sportgemeente aan de kust waar een sportieve levensstijl centraal staat en zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot sporten en bewegen in kwaliteitsvolle omstandigheden.

Hiervoor organiseert de Sportdienst tal van sportevenementen en sportactiviteiten voor jong en oud, ondersteunt zij de sportclubs in de gemeente, faciliteert zij de organisatie van sportevenementen en beheert zij de gemeentelijke sportinfrastructuur.

Het Team Administratie en Toezicht staat in voor de reservaties van de verschillende sportcentra, sportclubs en individuen. Hiernaast staan deze mensen in voor de subsidiëring, verzekeringen, bestellingen, informatie en documentatie. Voor de exploitatie van de drie sportcentra (De Stormmeeuw, Molenhoek en Laguna) staan dagelijks mensen ter beschikking die ervoor zorgen dat de sporters en clubs in de meest optimale omstandigheden kunnen sporten, en dit het hele jaar door.

Het Team Sportpromotie organiseert jaarlijks verschillende sportevenementen, zoals de Love Bike Run in het voorjaar, de strandlopen in de zomermaanden, het zeezwemmen, het Triatlonfestival (Iron Kid, Finishers Triatlon, Zwintriathlon en Halve Triatlon), de Early Bird Run in september, … Daarnaast staat zij in voor de organisatie van sportactiviteiten voor jongeren (Jeugdsportproject, Multimove, Vakantie+), 50+ ers (Senior Sportief, Sportelmix, ..), mensen met een beperking (G-sportdag, andere terugkerende sportactiviteiten,..) en voor de organisatie van de sportstranden in juli een augustus. Daarnaast ondersteunt zij ook de organisatie van sportevenementen door derden (externe privé-organisatoren, clubs, …), zoals het bvb. het BK Beach Volley.