Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Knokke-Heist, een zee van sport

In 2022 wil Knokke-Heist als sportieve kustgemeente weer aanknopen met haar sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”.

De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door het gemeentebestuur van Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen via een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap.

Elke persoon die deelneemt aan minimum 4 van de 7 sportevents krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die aan alle 7 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen.

Rode draad in het hele project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart- en vaatziekten en andere hedendaagse stressgerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of life … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2022”.

1. Zondag 13 februari Love Bike & Run
2. Zondag 1 mei Knokke Run
3. Vrijdag 15 juli Strandloop Knokke-Heist
4. Maandag 18 juli Zeezwemmen
5a. Vrij 26 - zat 27 augustus Iron Kid @ Sportoase Duinenwater
5b. Zondag 28 augustus Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater
5c. Zaterdag 10 september Zwintriathlon
6. Zondag 2 oktober Early Bird Run
7. Zondag 27 november Keytrade Bank Trail

Meer info?