Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist, een zee van sport

Ook in 2020 pakt Knokke-Heist als sportieve kustgemeente uit met haar sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”.

De basisbedoeling van het project is om de sportieve evenementen (mede)georganiseerd door het gemeentebestuur Knokke-Heist extra te promoten en de deelname aan deze evenementen aan te moedigen via een aanzienlijke financiële recuperatie. Meer en regelmatiger sporten is dus de boodschap. 

Elke persoon die deelneemt aan minimum 4 sportactiviteiten krijgt namelijk de helft van het betaalde inschrijvingsgeld terug. Zij die aan alle 7 de sportevents deelnemen, krijgen het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. Op deze wijze investeert de deelnemer niet alleen in zijn of haar fysieke conditie, men wordt er financieel nog voor beloond ook. Als deelnemer hoef je verder geen administratieve stappen te ondernemen. (Door de annulatie van Love Bike & Run, de Zwinstedenloop en de Knokke 10K dien je aan 4 van de 7 activiteiten deel te nemen om je inschrijvingsgeld terugbetaald te krijgen).

Rode draad in het hele project is dat deelnemen steeds winnen is. Het is ondertussen algemeen geweten dat een regelmatige sportbeoefening een positieve invloed heeft op de gezondheid. O.a. de kans op allerlei hart- en vaatziekten en andere hedendaagse stressgerelateerde aandoeningen kleiner wordt door een regelmatige lichaamsbeweging. Hoog tijd dus om wat we weten ook in de praktijk te brengen en te werken aan een sportieve … way of life … in Knokke-Heist.

Onderstaande sportevenementen komen in aanmerking voor het project “Knokke-Heist, een zee van sport 2020”.

1. Zondag 16 februari Love Bike & Run Geannuleerd
2. Zondag 15 maart Zwinstedenloop Sluis Geannuleerd
3. Vrijdag 1 mei Kids Run, Knokke Jogging (5 km) & 10K Geannuleerd
4. Vrijdag 17 juli Strandloop Knokke-Heist
5. Zaterdag 25 juli Night Run Knokke-Heist
6. Maandag 27 juli Zeezwemmen
7. Vrijdag 14 augustus Laguna Zwemloop Duinbergen
8a. Vrij 21 - Zat 22 augustus Iron Kid @ Sportoase Duinenwater
8b. Zondag 23 augustus Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater
8c. Woensdag 2 september Zwintriathlon
9. Zondag 27 september Early Bird Run
10. Zaterdag 26 december Tussen 2 Feestenloop