Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zeezwemmen Knokke-Heist

maandag 7 augustus 2023

Inschrijvingen starten vanaf 1 maart

 

ALGEMEEN

Recreatieve en competitieve zwemmers kunnen zich uitleven met 500 of 1.500 m zwemmen in zee.

Om deel te nemen aan de 500 m moet je minimum 10 jaar zijn of een diploma van 500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Om deel te nemen aan de 1.500 m moet je minimum 16 jaar zijn of een diploma van 1.500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Klik hier om de schriftelijke toestemming te downloaden.

Het wedstrijdsecretariaat is gelegen op het sportstrand van Heist (Zeedijk t.h.v. de Kardinaal Mercierstraat). Alle deelnemers moeten zich daar aanmelden en ontvangen er een briefing en een chip voor de tijdsregistratie.

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 5 en is mogelijk vanaf 1 maart t.e.m. woensdag 2 augustus 2023.

Door je vooraf in te schrijven, kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen aan de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 17 tot 18.15 uur (500 m) of tot 18.45 uur (1.500 m) ook ter plaatse inschrijven voor € 8.

Inbegrepen in de inschrijvingsprijs zit de beveiliging door de Reddingsdienst, een elektronische tijdsregistratie, een verzekering, de eindbevoorrading en een aandenken.

START EN AANKOMST

De deelnemers aan de 500 m wandelen om 18.25 uur stipt in groep naar de startplaats t.h.v. de Albatrosstraat.

De deelnemers aan de 1.500 m wandelen om 19 uur stipt in groep naar de startplaats voor beachclub Anemos t.h.v. de Anemonenlaan.

Tijdens deze verplaatsing hou je best nog een pull of een T-shirt aan. Deze kledij kan net voor de start worden afgegeven aan de organisatoren. Zij brengen dit terug naar de aankomst.

Aan de startplaats check je in en krijg je nog een veiligheidsbriefing.

  • 18.45 uur: start van de 500 m voor de +16 jarigen
  • 18.55 uur: start van de 500 m voor de -16 jarigen
  • 19.30 uur start van de 1.500 m

 

De aankomst van alle afstanden is gelegen op het strand t.h.v. het sportstrand van Heist. Iedere deelnemer die de aankomst bereikt, ontvangt een aandenken en kan genieten van de eindbevoorrading (wafel, water, sportdrank).

DIVERSE

De wedstrijden staan onder begeleiding van de Reddingsdienst van Knokke-Heist. Zij zijn aanwezig met boten en kajaks en zien toe op de veiligheid van de deelnemers.

Er worden geen badmutsen voorzien door de organisatie. Zwemmen in wetsuit of trisuit is toegelaten maar is niet verplicht.

Zwemmen met een opblaasbare boeitje (safe swimmer) is toegelaten. Wie niet zelf over een safe swimmer beschikt, kan er ter plaatse één aankopen voor € 15. De deelnemers die een safe swimmer gebruiken, vragen we om achteraan te starten om geen hinder te veroorzaken bij de groepsstart.

Aan het wedstrijdsecretariaat zijn er kleedkamers voorzien en een gratis vestiaire. Het is mogelijk te douchen in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32 in Heist.

De eerste 3 laureaten op elke afstand worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?
Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Kom je van wat verder?
Dan kunnen we het openbaar vervoer stevig aanraden.
In deze periode van het jaar stopt er om de 20 minuten een tram aan de halte ‘Heist Heldenplein’, die op 300 m van de startlocatie ligt.
Ook het treinstation van Heist ligt op wandelafstand van de startlocatie (950 m). Check de website van de NMBS voor meer info.
Met de bus kan je best afstappen aan het station van Heist (950 m) of aan de Sint-Antoniuskerk (500 m).

Verkies je toch om met de auto te komen?
Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op één van de randparkings t.h.v. de Heistlaan (1 km) of de Gustave van Nieuwenhuysestraat (1,3 km) op wandelafstand van de startlocatie.

CONTACT