Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zeezwemmen Knokke-Heist

vrijdag 16 juli 2021

Sinds maart 2020 zijn we ingevolge de pandemie noodgedwongen teruggevallen op een afgeslankt aanbod van sportactiviteiten. Met de uitrol van de vaccinatiecampagne de komende maanden hopen we om ons aanbod druppelsgewijs weer in veilige omstandigheden te kunnen uitbreiden. 

We houden de vinger aan de pols en bereiden ondertussen alles zorgvuldig voor. We houden in de uitwerking van onze concepten minimaal rekening met een plan A (geen beperkingen) en een plan B (corona aangepaste versie). Het concept hieronder gaat er van uit dat sportactiviteiten terug mogen doorgaan zonder beperkingen. Net als jullie kijken ook wij reikhalzend uit naar een mooie, bruisende zomer.

Hou het ondertussen veilig en … blijf bewegen!

ALGEMEEN

Recreatieve en competitieve zwemmers kunnen zich uitleven met 500 of 1.500 m zwemmen in zee.

Om deel te nemen aan de 500 m moet je minimum 10 jaar zijn of een diploma van 500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Om deel te nemen aan de 1.500 m moet je minimum 16 jaar zijn of een diploma van 1.500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Klik hier om de schriftelijke toestemming te downloaden.

Het wedstrijdsecretariaat is gelegen op het sportstrand Heist (Zeedijk thv Kardinaal Mercierstraat). Alle deelnemers moeten zich daar aanmelden en ontvangen er een briefing en een chip voor de tijdsregistratie.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen starten op 1 mei 2021.

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 5 en is mogelijk tem maandag 12 juli 2021.

Door je vooraf in te schrijven, kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen aan de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 17 uur tot 18.30 uur (500 m) of tot 19.15 uur (1.500 m) ook ter plaatse inschrijven voor € 8.

Inbegrepen in de inschrijvingsprijs zit de beveiliging door de reddingsdienst, een elektronische tijdsregistratie, gebruik van een saferswimmer, een verzekering, de eindbevoorrading en een aandenken.

START EN AANKOMST

De deelnemers aan de 500 m wandelen om 18.25 uur stipt in groep naar de startplaats thv de Albatrosstraat.

De deelnemers aan de 1.500 m wandelen om 19 uur stipt in groep naar de startplaats voor Beachclub Anemos thv de Anemonenlaan.

Tijdens deze verplaatsing houdt men best nog een pull of een T-shirt aan. Deze kledij kan net voor de start worden afgegeven aan de organisatoren. Zij brengen dit terug naar de aankomst.

Aan de startplaats check je in en krijg je nog een veiligheidsbriefing.

  • 18.45 uur: start van de 500 m voor de +16 jarigen
  • 18.55 uur: start van de 500 m voor de -16 jarigen
  • 19.30 uur start van de 1.500 m

De aankomst van alle afstanden is gelegen op het strand thv Sportstrand Heist.

Iedere deelnemer die de aankomst bereikt ontvangen een wafel, een drankje en een aandenken.

DIVERSE

De wedstrijd staat onder begeleiding van de reddingsdienst van Knokke-Heist. Zij zijn aanwezig met boten en kajaks en zien toe op de veiligheid van de deelnemers.

Het gebruik van een zwemboei of saferswimmer is verplicht, deze zal ter beschikking worden gesteld van  de organisator. Bij het aanmelden zal deze worden overhandigd en bij aankomst terug worden gevraagd.

Aan het wedstrijdsecretariaat zijn er kleedkamers voorzien en een gratis vestiaire. Het is mogelijk te douchen in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32, 8300 Knokke-Heist.

De eerste 3 laureaten op elke afstand worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

CONTACT