Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zeezwemmen

maandag 27 juli 2020

ALGEMEEN

Recreatieve en competitieve zwemmers kunnen zich uitleven met 500 of 1.500 m zwemmen in zee.

Om deel te nemen aan de 500 m moet je minimum 10 jaar zijn of een diploma van 500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Om deel te nemen aan de 1.500 m moet je minstens 16 jaar zijn of een diploma van 1.500 m zwemmen kunnen voorleggen of schriftelijke toestemming hebben van de ouders.

Klik hier om de schriftelijke toestemming te downloaden.

Het wedstrijdsecretariaat is gelegen op het sportstrand van Heist. (t.h.v. de Kardinaal Mercierstraat). Alle deelnemers moeten zich daar aanmelden en ontvangen er een briefing en een chip voor de tijdsregistratie.

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 5 en is mogelijk tot en met woensdag 22 juli.

Door je vooraf in te schrijven, kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen aan de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 17 uur tot 18.30 uur (500 m) of tot 19.15 uur (1.500 m) ook ter plaatse inschrijven voor € 8.

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zit de beveiliging door de reddingsdienst, een elektronische tijdsregistratie, een verzekering, de eindbevoorrading en een aandenken.

START EN AANKOMST

De deelnemers aan de 500 m wandelen om 18.25 uur stipt in groep naar de startplaats thv de Albatrosstraat.

De deelnemers aan de 1.500 m wandelen om 19 uur stipt in groep naar de startplaats voor Beachclub Anemos thv de Anemonenlaan.

Tijdens deze verplaatsingen houdt men best nog een pull of een T-shirt aan. Deze kledij kan net voor de start worden afgegeven aan de organisatoren. Zij brengen dit terug naar de aankomst.

Aan de startplaats check je in en krijg je nog een veiligheidsbriefing.

  • 18.45 uur: start van de 500 m voor +16 jarigen
  • 18.55 uur: start van de 500 m voor -16 jarigen
  • 19.30 uur: start van de 1.500 m

De aankomst van alle afstanden is gelegen op het strand van Heist West thv het sportstrand van Heist.
Iedere deelnemer die de aankomst bereikt, ontvangt een wafel, een drankje en een aandenken.

DIVERSE

De wedstrijd staat onder begeleiding van de reddingsdienst van Knokke-Heist. Zij zijn aanwezig met boten en kajaks en zien toe op de veiligheid van de deelnemers.

Het gebruik van een zwemboei of saferswimmer is verplicht, deze zal ter beschikking gesteld worden door de organisatie. Bij het aanmelden zal deze worden overhandigd en bij aankomst terug worden gevraagd.

Aan het wedstrijdsecretariaat  zijn er kleedkamers voorzien en een gratis vestiaire. Het is mogelijk te douchen in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32, in Heist.

De eerste 3 laureaten op elke afstand worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

 

 

CONTACT