Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Strandloop Knokke-Heist

vrijdag 17 juli 2020

ALGEMEEN

De strandloop Knokke-Heist is een unieke strandloop volledig langs de laagwaterlijn.

De strandloop biedt je een heerlijke manier om met vrienden of familie te genieten van de lokale skyline en je longen te vullen met gezonde zeelucht. De lage inschrijvingsprijs en het zomerse karakter maakt van de strandloop een echt familiaal sportgebeuren.

Je kan kiezen uit 2 km (kids tot 12 jaar), 5 of 10 km.

De 2 km start om 18.45 uur, de 5 & 10 km starten om 19.30 uur.

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingen starten op 1 januari 2020.

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 3 (€ 2 voor 2 km) en is mogelijk tot en met maandag 13 juli.

Door je vooraf in te schrijven, kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen bij de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 18 uur tot 18.40 uur (voor de 2 km) en tot 19.15 uur (voor 5 & 10 km) ook ter plaatse inschrijven voor € 5 (€ 3 voor 2 km).

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zit elektronische tijdsregistratie (5 & 10 km), een verzekering, een borstnummer, een drankje en een aandenken.

Elke deelnemer is verplicht het ontvangen borstnummer op de borst te dragen. Op de achterzijde van dit borstnummer is de mogelijkheid voorzien om persoonlijke gegevens in te vullen. We raden iedereen aan om dit te doen. Zo kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter optreden in het geval er zich een medisch probleem zou voordoen.

PARCOURS

De strandloop Knokke-Heist vertrekt op het strand voor de Meerlaan.

  • De deelnemers aan de 2 km lopen 500 m richting het Zoute en nemen t.h.v. het Casino hun keerpunt om terug te keren naar de Meerlaan. Zij lopen dit traject 2 keer.

 

Klik hier om het parcours van de 2 km te bekijken.

 

  • De deelnemers aan de 5 & 10 km lopen richting Heist tot aan het keerpunt en de bevoorrading t.h.v. de Vuurtorenstraat in Heist. De deelnemers aan de 10 km lopen t.h.v. van de Meerlaan door tot aan het keerpunt t.h.v. Ebbestraat in het Zoute.

 

Klik hier om het parcours van de 5 & 10 km te bekijken.

DIVERSE

Er zijn kleedkamers en een gratis vestiaire aanwezig op het strand.

De mogelijkheid bestaat om achteraf te douchen in sporthal De Stormmeeuw, E. Verheyestraat 14.

 

Elke deelnemer krijgt een aandenken bij de aankomst.

De eerste 3 op de 5 & 10 km worden gehuldigd.

Er is geen prijzengeld voorzien.

LOOPCRITERIUM VAN DE KUST

Gezien de huidige omstandigheden zal het loopcriterium dit jaar niet doorgaan. Meerdere gemeentes hebben reeds beslist om hun strandloop te annuleren waardoor er van een criterium geen sprake meer kan zijn.

Bij sommige gemeentes staat de strandloop wel nog steeds geprogrammeerd maar deze blijven uiteraard onder voorbehoud en daar blijft de beslissing bij elke gemeente afzonderlijk.

 

ECOSPORTIEF

Als voortrekkers in het pleidooi voor een gezonde levensstijl vol beweging, zien we het als een evidentie om ook ons steentje bij te dragen aan een milieubewust event. Als sportdienst willen we dan ook onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en doen we mee in het streven naar minder CO2.

Geen wegwerpbekers dus op de bevoorradingspost. We raden je van harte aan om zelf een herbruikbare drinkfles of drinkgordel mee te brengen. Je kan deze vullen met water bij de start en eventueel bijvullen aan de bevoorradingspost.

Jij komt toch ook te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar ons event? Er is een tram- en treinstation op wandelafstand van het wedstrijdsecretariaat. Kom je toch met de auto, probeer je auto dan maximaal te vullen met andere deelnemers.

No time to waste: ons ecoteam zal je op het event helpen om de juiste keuzes te maken wat eventueel afval betreft.

Heb je suggesties om deze eco-sportieve ambitie mee in te vullen, laat het ons zeker weten. Samen maken we morgen mooier!

CONTACT