Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Strandloop Knokke-Heist

vrijdag 4 augustus 2023

Inschrijvingen starten vanaf 1 maart

ALGEMEEN

De strandloop Knokke-Heist is een unieke strandloop die volledig langs de laagwaterlijn loopt.

De strandloop biedt je een unieke kans om met vrienden of familie te genieten van de lokale skyline en je longen te vullen met gezonde zeelucht. De lage inschrijvingsprijs en het zomerse karakter maakt van de strandloop een echt familiaal sportgebeuren.

Je kan kiezen uit 2 km (kids tot 12 jaar), 5 of 10 km.

De 2 km start om 18.45 uur, de 5 & 10 km starten samen om 19.30 uur. De start is gelegen t.h.v. het sportstrand van Heist (Zeedijk t.h.v. de Kardinaal Mercierstraat).

 

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 3 (€ 2 voor 2 km) en is mogelijk vanaf 1 maart tot en met maandag 31 juli.

Door je vooraf in te schrijven kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen bij de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 18 tot 18.40 uur (voor de 2 km) en tot 19.15 uur (voor 5 & 10 km) ook ter plaatse inschrijven voor € 5 (€ 3 voor de 2 km).

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zit elektronische tijdsregistratie (5 & 10 km), een verzekering, een borstnummer, een eindbevoorrading en een aandenken.

Elke deelnemer is verplicht het ontvangen borstnummer op de borst te dragen. Op de achterzijde van dit borstnummer is de mogelijkheid voorzien om persoonlijke gegevens in te vullen. We raden iedereen aan om dit te doen. Zo kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter optreden in het geval er zich een medisch probleem zou voordien.

PARCOURS

De strandloop Knokke-Heist vertrekt op het strand t.h.v. het sportstrand van Heist

  • De deelnemers aan de 2 km lopen 500 m richting Knokke en keren terug naar het sportstrand. Zij lopen dit traject 2 keer.

 

  • De deelnemers aan de 5 & 10 km starten richting Knokke. Deelnemers aan de 5 km nemen een keerpunt aan het casino t.h.v. de Sterrenlaan. De 10 km loopt verder richting het Zoute en heeft een keerpunt t.h.v. de Wielingen.

DIVERSE

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden wordt er aan de keerpunten enkel water ter beschikking gesteld. We voorzien echter geen bekers! Elke deelnemer kan zijn eigen drinkbeker meebrengen of je kan ter plaatse in het wedstrijdsecretariaat een plooibare, herbruikbare beker aankopen (3 euro). Aan de eindbevoorrading voorzien we wel herbruikbare bekers.

Aan het wedstrijdsecretariaat zijn er kleedkamers voorzien en een gratis vestiaire. Het is mogelijk te douchen in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32 in Heist.

De eerste 3 op de 5 & 10 km worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

LOOPCRITERIUM VAN DE KUST

Het Loopcriterium van de kust bundelt de 10 loopwedstrijden van de Belgische kustgemeenten. Al deze joggings worden gelopen op of vlakbij het strand.

We onderscheiden 3 verschillen soorten lopers binnen het Loopcriterium van de kust.

  • Klassementlopers lopen minimum 3 wedstrijden uit en sprokkelen punten voor het criterium als ze eindigen binnen de eerste 30 lopers
  • Recreatielopers die minimum 3 wedstrijden uitlopen, komen in aanmerking voor een tombolaprijs
  • Jeugdlopers die minimum 3 wedstrijden uitlopen, komen in aanmerking voor een tombolaprijs

 

De voorwaarden om deel te nemen, kan je lezen door hier te klikken.

 

Op donderdag 28 september is er in Bredene een prijsuitreiking voorzien.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?
Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Kom je van wat verder?
Dan kunnen we het openbaar vervoer stevig aanraden.
In deze periode van het jaar stopt er om de 20 minuten een tram aan de halte ‘Heist Heldenplein’, die op 300 m van de startlocatie ligt.
Ook het treinstation van Heist ligt op wandelafstand van de startlocatie (950 m). Check de website van de NMBS voor meer info.
Met de bus kan je best afstappen aan het station van Heist (950 m) of aan de Sint-Antoniuskerk (500 m).

Verkies je toch om met de auto te komen?
Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op één van de randparkings t.h.v. de Heistlaan (1 km) of de Gustave van Nieuwenhuysestraat (1,3 km) op wandelafstand van de startlocatie.

CONTACT