Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Strandloop Knokke-Heist

vrijdag 2 augustus 2024

ALGEMEEN

De strandloop Knokke-Heist is een unieke strandloop die volledig langs de laagwaterlijn loopt.

De strandloop biedt je een unieke kans om met vrienden of familie te genieten van de lokale skyline en je longen te vullen met gezonde zeelucht. De lage inschrijvingsprijs en het zomerse karakter maakt van de strandloop een echt familiaal sportgebeuren.

Je kan kiezen uit 2 km (kids tot 12 jaar), 5 of 10 km.

De 2 km start om 18.45 uur, de 5 & 10 km starten samen om 19.30 uur. De start is gelegen t.h.v. het sportstrand van Heist (Zeedijk t.h.v. de Kardinaal Mercierstraat).

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 3 (€ 2 voor 2 km) en is mogelijk vanaf 1 maart tot en met maandag 29 juli.

Door je vooraf in te schrijven kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen bij de balie van de voorinschrijvingen.

Vanaf donderdag 1 augustus kan je via deze pagina je daginschrijving reeds registreren. Doe dit thuis op voorhand om files te vermijden. Alle daginschrijvingen gebeuren digitaal. Vanaf 18 uur kan je dan ter plaatse je borstnummer komen ophalen. Voor een daginschrijving betaal je 5 euro voor de 5 & 10 km en 3 euro voor 2 km.

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zit elektronische tijdsregistratie (5 & 10 km), een verzekering, een borstnummer, een eindbevoorrading en een aandenken.

Elke deelnemer is verplicht het ontvangen borstnummer op de borst te dragen. Op de achterzijde van dit borstnummer is de mogelijkheid voorzien om persoonlijke gegevens in te vullen. We raden iedereen aan om dit te doen. Zo kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter optreden in het geval er zich een medisch probleem zou voordien.

PARCOURS

De strandloop Knokke-Heist vertrekt op het strand t.h.v. het sportstrand van Heist

 • De deelnemers aan de 2 km lopen 500 m richting Knokke en keren terug naar het sportstrand. Zij lopen dit traject 2 keer.

 

 • De deelnemers aan de 5 & 10 km starten richting Knokke. Deelnemers aan de 5 km nemen een keerpunt aan het casino t.h.v. de Sterrenlaan. De 10 km loopt verder richting het Zoute en heeft een keerpunt t.h.v. de Wielingen.

DIVERSE

Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden wordt er aan de keerpunten enkel water ter beschikking gesteld. We voorzien echter geen bekers! Elke deelnemer kan zijn eigen drinkbeker meebrengen of je kan ter plaatse in het wedstrijdsecretariaat een plooibare, herbruikbare beker aankopen (3 euro). Aan de eindbevoorrading voorzien we wel herbruikbare bekers.

Aan het wedstrijdsecretariaat zijn er kleedkamers voorzien en een gratis vestiaire.
Het is mogelijk te douchen in de nabij gelegen sporthal Laguna, Krommedijk 32 in Heist.

De eerste 3 op de 5 & 10 km worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

LOOPCRITERIUM

Het Loopcriterium van de kust bundelt de 10 loopwedstrijden van de Belgische kustgemeenten. Al deze joggings worden gelopen op of vlakbij het strand.

We onderscheiden 3 verschillen soorten lopers binnen het Loopcriterium van de kust.

 • Klassementlopers lopen minimum 3 wedstrijden uit en sprokkelen punten voor het criterium als ze eindigen binnen de eerste 30 lopers
 • Recreatielopers die minimum 3 wedstrijden uitlopen, komen in aanmerking voor een tombolaprijs
 • Jeugdlopers die minimum 3 wedstrijden uitlopen, komen in aanmerking voor een tombolaprijs

 

De voorwaarden om deel te nemen, kan je lezen door hier te klikken.

 • Zeebrugge vrijdag 5 juli
 • Oostende vrijdag 19 juli
 • Koksijde woensdag 24 juli
 • Wenduine vrijdag 26 juli
 • De Panne woensdag 31 juli
 • Knokke-Heist vrijdag 2 augustus
 • Blankenberge zaterdag 3 augustus
 • Nieuwpoort woensdag 7 augustus
 • Bredene vrijdag 16 augustus
 • Middelkerke vrijdag 23 augustus

 

Op donderdag 12 september is er in Blankenberge een prijsuitreiking voorzien.

NIEUW Team Run vanaf 2024: aan elke wedstrijd kan je als vereniging of bedrijf deelnemen. Teams die met minimum 5 personen deelnemen en de loop beëindigen in een uniform en herkenbare teamoutfit en een foto daarvan delen op sociale media met #loopcriteriumvandekust maken kans op een waardebon ter waarde van 150 euro. De winnaar wordt uitgeloot uit alle deelnemers en wordt bekend gemaakt op de huldigingsavond van het Loopctriterium van de Kust.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?
Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Kom je van wat verder?
Dan kunnen we het openbaar vervoer stevig aanraden.
In deze periode van het jaar stopt er om de 20 minuten een tram aan de halte ‘Heist Heldenplein’, die op 300 m van de startlocatie ligt.
Ook het treinstation van Heist ligt op wandelafstand van de startlocatie (950 m). Check de website van de NMBS voor meer info.
Met de bus kan je best afstappen aan het station van Heist (950 m) of aan de Sint-Antoniuskerk (500 m).

Verkies je toch om met de auto te komen?
Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op één van de randparkings t.h.v. de Heistlaan (1 km) of de Gustave van Nieuwenhuysestraat (1,3 km) op wandelafstand van de startlocatie.

KNOKKE-HEIST, EEN ZEE VAN SPORT

Sport jij regelmatig in Knokke-Heist? Dan investeer je alvast in je gezondheid en dat belonen we graag. Met het project Knokke-Heist, een zee van sport kan je een deel of zelfs volledig je inschrijvingsgeld terug verdienen. En dit zonder enige administratieve rompslomp. Makkelijk toch?

De strandloop Knokke-Heist maakt deel uit van dit project samen met 6 andere sportevents. Doe je mee aan 4 events dan verdien je de helft van je inschrijvingsgeld terug. Doe je aan alle 7 de events mee dan sport je in 2024 bijna volledig gratis in Knokke-Heist. Als dat geen beloning is !

Klik hier voor meer info en om te zien welke events er meedoen.

CONTACT