Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Strandloop Knokke-Heist

vrijdag 15 juli 2022

ALGEMEEN

De strandloop Knokke-Heist is een unieke strandloop die volledig langs de laagwaterlijn loopt.

De strandloop biedt je een unieke kans om met vrienden of familie te genieten van de lokale skyline en je longen te vullen met gezonde zeelucht. De lage inschrijvingsprijs en het zomerse karakter maakt van de strandloop een echt familiaal sportgebeuren.

Je kan kiezen uit 2 km (kids tot 12 jaar), 5 of 10 km.

De 2 km start om 18.45 uur, de 5 & 10 km starten om 19.30 uur. De start is gelegen t.h.v. het sportstrand van Heist (Zeedijk t.h.v. de Kardinaal Mercierstraat).

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 3 (€ 2 voor 2 km) en is mogelijk vanaf 1 april tot en met maandag 11 juli.

Door je vooraf in te schrijven kan je de dag zelf files vermijden en vlot je materiaal ophalen bij de balie van de voorinschrijvingen.

Je kan vanaf 18 tot 18.40 uur (voor de 2 km) en tot 19.15 uur (voor 5 & 10 km) ook ter plaatse inschrijven voor € 5 (€ 3 voor de 2 km).

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld zit elektronische tijdsregistratie (5 & 10 km), een verzekering, een borstnummer, een drankje en een aandenken.

Elke deelnemer is verplicht het ontvangen borstnummer op de borst te dragen. Op de achterzijde van dit borstnummer is de mogelijkheid voorzien om persoonlijke gegevens in te vullen. We raden iedereen aan om dit te doen. Zo kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter optreden in het geval er zich een medisch probleem zou voordien.

PARCOURS

De strandloop Knokke-Heist vertrekt op het strand t.h.v. het sportstrand van Heist

  • De deelnemers aan de 2 km lopen 500 m richting Knokke en keren terug naar het sportstrand. Zij lopen dit traject 2 keer.

 

  • De deelnemers aan de 5 & 10 km starten richting Knokke. Deelnemers aan de 5 km nemen een keerpunt aan het casino t.h.v. de Sterrenlaan. De 10 km loopt verder richting het Zoute en heeft een keerpunt t.h.v. de Wielingen.

 

Er is geen tussentijdse bevoorrading voorzien, wel is er een eindbevoorrading waar iedere deelnemer een drankje krijgt.

DIVERSE

Er zijn kleedkamers en een gratis vestiaire voorzien op het strand.

De mogelijkheid bestaat om na de strandlooop te douchen in sporthal Laguna, Krommedijk 32 in Heist.

De strandloop Knokke-Heist maakt deel uit van het Loopcriterium van de Kust.

De eerste 3 op de 5 & 10 km worden gehuldigd. Er is geen prijzengeld voorzien.

CONTACT