Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Iron Kid

vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus 2024

Sportoase

ALGEMEEN

De Iron Kid @ Sportoase Duinenwater wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, Just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

Het eerste luikje bestaat uit een zwemproef in zwembad Sportoase. Er wordt gezwommen in 6 banen. De kleinste pagadders (3-5 jaar) drijven en spetteren heen en weer. Mama of papa zwemt met hen mee.

Het tweede onderdeel bestaat uit een fietsproef. Deze fietsproef wordt per startgroepje gezamenlijk in groep afgelegd. De 3 tot 5 jarigen fietsen rond de site (de begeleidende ouder loopt naast hen mee). De politie en enkele ervaren triatleten begeleiden de overige groepen. De 5-7 jarigen leggen hun fietsproef af doorheen de wijk Duinenwater. De overige kids maken tijdens hun fietstocht kennis met de mooie polders rond Ramskapelle.

Als laatste beproeving wacht er de deelnemers een loopproef rond het meer van Lakeside Paradise.

Jij bent toch ook van de partij? Cool! We gaan ons zeker rot amuseren.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven met automatische betaling kan vanaf 1 maart tot en met 31 juli of tot een reeks volzet is.

Deelnemen aan de Iron Kid kost slechts € 12,50.

Er kunnen maximum 1.000 kids deelnemen die worden verdeeld in 4 leeftijdscategorieën en 24 startreeksen.

De 12-jarigen kunnen deelnemen aan de Iron Kid en/of op zondag 25 augustus deelnemen aan de 1/16 Finishers Triatlon, waarbij alle onderdelen na elkaar worden afgelegd.

AFSTANDEN

De afstanden van elke discipline verschillen naargelang de leeftijd. De 3 disciplines worden steeds afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt na elke discipline de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.

Wil je dolgraag meedoen aan deze Just 4 fun, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je kunt kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.

De kids van 3, 4 of 5 jaar houden een festival van zwembandjes en driewielers. Pampers en fopspenen zijn toegelaten! Deze pagadders moeten in elk onderdeel begeleid worden door één van de ouders

Datum

Startuur

Geboortejaren

Zwemmen

Fietsen

Lopen

Plaatsen

Vrij 23 aug.

Vanaf 18 uur

‘15 – ‘14 – ’13 – ‘12

300 m

10 km in groep

3 km

270

Zat 24 aug.

Vanaf 13 uur

‘21 – ‘20 – ‘19

50 m

500 m

500 m

250

Zat 24 aug.

Vanaf 14.30 uur

‘19 – ‘18 – ’17

100 m

3 km in groep

1 km

270

Zat 24 aug.

Vanaf 9.30 uur

‘17 – ‘16 – ’15

200 m

10 km in groep

2 km

270

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van driewieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een 'koersfiets' te beschikken om aan de Iron Kid deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Na de Iron Kid bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

In de week voor de Iron Kid ontvang je via mail meer gedetailleerde informatie.

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?

Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Kom je van wat verder?

Dan kunnen we het openbaar vervoer stevig aanraden.

In deze periode van het jaar stopt er om de 20 minuten een tram aan de halte ‘Knokke Station', die op 1 km van de startlocatie ligt.

Ook het treinstation van Knokke ligt op wandelafstand van de startlocatie (1 km). Check de website van de NMBS voor meer info.

Met de bus kan je best afstappen aan het station van Knokke.

Verkies je toch om met de auto te komen?

Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op één van de randparkings t.h.v. Duinenwater (100 m), de Jeugdherbergstraat (1 km) of de Nieuwstraat (1,3 km) op wandelafstand van de startlocatie.

KNOKKE-HEIST, EEN ZEE VAN SPORT

Sport jij regelmatig in Knokke-Heist? Dan investeer je alvast in je gezondheid en dat belonen we graag. Met het project Knokke-Heist, een zee van sport kan je een deel of zelfs volledig je inschrijvingsgeld terug verdienen. En dit zonder enige administratieve rompslomp. Makkelijk toch?

De Iron Kid maakt deel uit van dit project samen met 6 andere sportevents. Doe je mee aan 4 events dan verdien je de helft van je inschrijvingsgeld terug. Doe je aan alle 7 de events mee dan sport je in 2024 bijna volledig gratis in Knokke-Heist. Als dat geen beloning is!

Klik hier voor meer info en om te zien welke events er meedoen.

CONTACT