Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Iron Kid

vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021

Het coronavirus heeft de afgelopen weken ons leven op een niet aflatende wijze gedomineerd en gezorgd voor ongewone tot ietwat beangstigende tijden. We hopen alvast dat jij en je naasten in goede gezondheid verkeren.

De geleidelijke versoepeling van de maatregelen vanaf vandaag is hoopgevend. Anderzijds zijn er heel wat signalen dat het besmettingsgevaar wellicht niet snel definitief zal wijken en dat we nog voor een langere tijd ons gedrag zullen moeten aanpassen met als doel de volksgezondheid meer dan ooit op de 1ste plaats te zetten.

Het is dan ook met spijt in het hart dat het gemeentebestuur ingevolge de COVID-19 pandemie de beslissing genomen heeft om dit jaar de Iron Kid en de Finishers Triatlon op (21, 22 en 23 augustus), de Zwintriathlon (2 september) en de Halve Triatlon Knokke-Heist (5 september) niet te laten doorgaan.
Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met o.a. afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de 2 landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen.

5 mei zullen alle deelnemers aan de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist een mail ontvangen waarin zij tot uiterlijk 31 mei kunnen aangeven of men de deelname aan de editie 2020 wil overzetten naar de editie 2021.
Deze events zijn gepland op onderstaande data:

Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021: Iron Kid
Zondag 22 augustus 2021: Finishers Triatlon
Woensdag 1 september 2021: Zwintriathlon
Zaterdag 4 september 2021: Halve Triatlon Knokke-Heist

Wie hier op ingaat, is zeker van een startrecht voor de volgende editie. Wie hier niet kan of wil op ingaan wordt voor 100 % terug betaald.

Net zoals jij zijn de organisatoren van de Sportdienst even van de kaart. Als eerste bepleiters binnen de gemeente van een gezonde levensstijl zijn zij echter vastberaden om in de toekomst te blijven garant staan voor o.a. een gevarieerd aanbod van belevingsevents met het triatlonfestival als jaarlijks hoogtepunt.

Blijf ondertussen in beweging en hou het veilig en gezond.

ALGEMEEN

De Iron Kid @ Sportoase Duinenwater wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, Just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

Het eerste luikje bestaat uit een zwemproef in zwembad Sportoase. Er wordt gezwommen in 6 banen. De kleinste pagadders (3-5 jaar) drijven en spetteren heen en weer. Mama of papa zwemt met hen mee.

Het tweede onderdeel bestaat uit een fietsproef. Deze fietsproef wordt per startgroepje  gezamenlijk in groep afgelegd. De 3 tot 5 jarigen fietsen rond de site (de begeleidende ouder loopt naast hen mee). De politie en enkele ervaren triatleten begeleiden de overige groepen. De 5-7 jarigen leggen hun fietsproef af doorheen de wijk Duinenwater. De overige kids maken tijdens hun fietstocht kennis met de mooie polders rond Ramskapelle.

Als laatste beproeving wacht er de deelnemers een loopproef rond het meer van Lakeside Paradise.

Jij bent toch ook van de partij? Cool! We gaan ons zeker rot amuseren.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen voor de Iron Kid zullen starten 1 mei 2021.

Er kunnen maximum 1.000 kids deelnemen die worden verdeeld in 4 leeftijdscategorieën en 24 startreeksen.

De 12-jarigen kunnen deelnemen aan de Iron Kid en/of op zondag 22 augustus deelnemen aan de 1/16 Finishers Triatlon, waarbij alle onderdelen na elkaar worden afgelegd.

AFSTANDEN

De afstanden van elke discipline verschillen naargelang de leeftijd. De 3 disciplines worden steeds afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt na elke discipline de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.

Wil je dolgraag meedoen aan deze Just 4 fun, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je kunt kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.

De kids van 3, 4 of 5 jaar houden een festival van zwembandjes en driewielers. Pampers en fopspenen zijn toegelaten! Deze pagadders moeten in elk onderdeel begeleid worden door één van de ouders.

Datum

Startuur

Geboortejaren

Zwemmen

Fietsen

Lopen

Plaatsen

Vrij 20 aug.

Vanaf 18 uur

‘12 – ‘11 – ’10 – ‘09

300 m

10 km in groep

3 km

270

Zat 21 aug.

Vanaf 13 uur

‘18 – ‘17 – ‘16

50 m

500 m

500 m

250

Zat 21 aug.

Vanaf 14.30 uur

‘16 – ‘15 – ’14

100 m

3 km in groep

1 km

270

Zat 21 aug.

Vanaf 9.30 uur

‘14 – ‘13 – ’12

200 m

10 km in groep

2 km

270

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van driewieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een “koersfiets” te beschikken om aan de Iron Kid deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Na de Iron Kid bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

In de week voor de Iron Kid ontvang je via mail meer gedetailleerde informatie.

Maak verder alvast een plaatsje aan je muur in je kamer vrij, zodat je fier kan uitpakken met je Iron Kid medaille.

 

CONTACT