Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Iron Kid

vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021

Sinds maart 2020 zijn we ingevolge de pandemie noodgedwongen teruggevallen op een afgeslankt aanbod van sportactiviteiten. Met de uitrol van de vaccinatiecampagne hopen we om ons aanbod druppelsgewijs weer in veilige omstandigheden te kunnen uitbreiden. 

We houden de vinger aan de pols en bereiden ondertussen alles zorgvuldig voor. In de uitwerking van onze concepten houden we minimaal rekening met een plan A (geen beperkingen) en een plan B (corona aangepaste versie). Het concept hieronder gaat er van uit dat sportactiviteiten terug mogen doorgaan zonder beperkingen (plan A). Net als jullie kijken ook wij reikhalzend uit naar een mooie, bruisende zomer.

Hou het ondertussen veilig en … blijf bewegen!

ALGEMEEN

De Iron Kid @ Sportoase Duinenwater wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht, Just 4 fun de leuze. Tijden noteren is bijgevolg uit den boze. Je amuseren en genieten van het applaus, de spandoeken en de aanmoedigingen een must.

Het eerste luikje bestaat uit een zwemproef in zwembad Sportoase. Er wordt gezwommen in 6 banen. De kleinste pagadders (3-5 jaar) drijven en spetteren heen en weer. Mama of papa zwemt met hen mee.

Het tweede onderdeel bestaat uit een fietsproef. Deze fietsproef wordt per startgroepje  gezamenlijk in groep afgelegd. De 3 tot 5 jarigen fietsen rond de site (de begeleidende ouder loopt naast hen mee). De politie en enkele ervaren triatleten begeleiden de overige groepen. De 5-7 jarigen leggen hun fietsproef af doorheen de wijk Duinenwater. De overige kids maken tijdens hun fietstocht kennis met de mooie polders rond Ramskapelle.

Als laatste beproeving wacht er de deelnemers een loopproef rond het meer van Lakeside Paradise.

Jij bent toch ook van de partij? Cool! We gaan ons zeker rot amuseren.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen voor de Iron Kid zullen starten 1 juni 2021.

Er kunnen maximum 1.000 kids deelnemen die worden verdeeld in 4 leeftijdscategorieën en 24 startreeksen.

De 12-jarigen kunnen deelnemen aan de Iron Kid en/of op zondag 22 augustus deelnemen aan de 1/16 Finishers Triatlon, waarbij alle onderdelen na elkaar worden afgelegd.

Indien de Iron Kid ingevolge restricties voortvloeiend uit federale of lokale corona maatregelen alsnog moet geannuleerd worden, zal elke ingeschreven deelnemer de mogelijkheid krijgen om deze inschrijving over te zetten naar de editie 2022. Wie niet op deze mogelijkheid kan of wenst in te gaan, zal het volledige inschrijvingsgeld van terug ontvangen.
Deze annuleringspolitiek geldt tevens voor de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon. Maar laat ons vooral hopen dat het zo ver niet moet komen en dat we er andermaal een triatlonfestival van kunnen maken!
 

AFSTANDEN

De afstanden van elke discipline verschillen naargelang de leeftijd. De 3 disciplines worden steeds afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt na elke discipline de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.

Wil je dolgraag meedoen aan deze Just 4 fun, maar denk je dat de afstanden voor jouw leeftijdscategorie nog net iets te hoog gegrepen zijn? Geen probleem, je kunt kiezen voor de afstanden van de lagere categorie. Mits voldoende doorzettingsvermogen en je vooraf al wat voor te bereiden kom je er zeker. En vergeet niet dat in triatlon elke finisher een winnaar is.

De kids van 3, 4 of 5 jaar houden een festival van zwembandjes en driewielers. Pampers en fopspenen zijn toegelaten! Deze pagadders moeten in elk onderdeel begeleid worden door één van de ouders.

Datum

Startuur

Geboortejaren

Zwemmen

Fietsen

Lopen

Plaatsen

Vrij 20 aug.

Vanaf 18 uur

‘12 – ‘11 – ’10 – ‘09

300 m

10 km in groep

3 km

270

Zat 21 aug.

Vanaf 13 uur

‘18 – ‘17 – ‘16

50 m

500 m

500 m

250

Zat 21 aug.

Vanaf 14.30 uur

‘16 – ‘15 – ’14

100 m

3 km in groep

1 km

270

Zat 21 aug.

Vanaf 9.30 uur

‘14 – ‘13 – ’12

200 m

10 km in groep

2 km

270

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van driewieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een “koersfiets” te beschikken om aan de Iron Kid deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Na de Iron Kid bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

In de week voor de Iron Kid ontvang je via mail meer gedetailleerde informatie.

Maak verder alvast een plaatsje aan je muur in je kamer vrij, zodat je fier kan uitpakken met je Iron Kid medaille.

 

CONTACT