Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Finishers Triatlon

zondag 22 augustus 2021

Het coronavirus heeft de afgelopen weken ons leven op een niet aflatende wijze gedomineerd en gezorgd voor ongewone tot ietwat beangstigende tijden. We hopen alvast dat jij en je naasten in goede gezondheid verkeren.

De geleidelijke versoepeling van de maatregelen vanaf vandaag is hoopgevend. Anderzijds zijn er heel wat signalen dat het besmettingsgevaar wellicht niet snel definitief zal wijken en dat we nog voor een langere tijd ons gedrag zullen moeten aanpassen met als doel de volksgezondheid meer dan ooit op de 1ste plaats te zetten.

Het is dan ook met spijt in het hart dat het gemeentebestuur ingevolge de COVID-19 pandemie de beslissing genomen heeft om dit jaar de Iron Kid en de Finishers Triatlon op (21, 22 en 23 augustus), de Zwintriathlon (2 september) en de Halve Triatlon Knokke-Heist (5 september) niet te laten doorgaan.
Specifiek voor de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist werd deze beslissing genomen na overleg met de burgemeester van Sluis. Gezien de huidige omstandigheden met o.a. afgesloten grenzen, de verschillende regelgeving in de 2 landen en de toekomstige onzekerheden kwam men tot de conclusie dat het onmogelijk is om deze events in voldoende veilige omstandigheden voor alle deelnemers, medewerkers én het publiek te kunnen organiseren. Met deze uitzonderlijke beslissing wil men de gezondheid boven alles plaatsen.

5 mei zullen alle deelnemers aan de Iron Kid, de Finishers Triatlon, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon Knokke-Heist een mail ontvangen waarin zij tot uiterlijk 31 mei kunnen aangeven of men de deelname aan de editie 2020 wil overzetten naar de editie 2021.
Deze events zijn gepland op onderstaande data:

Vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus 2021: Iron Kid
Zondag 22 augustus 2021: Finishers Triatlon
Woensdag 1 september 2021: Zwintriathlon
Zaterdag 4 september 2021: Halve Triatlon Knokke-Heist

Wie hier op ingaat, is zeker van een startrecht voor de volgende editie. Wie hier niet kan of wil op ingaan wordt voor 100 % terug betaald.

Net zoals jij zijn de organisatoren van de Sportdienst even van de kaart. Als eerste bepleiters binnen de gemeente van een gezonde levensstijl zijn zij echter vastberaden om in de toekomst te blijven garant staan voor o.a. een gevarieerd aanbod van belevingsevents met het triatlonfestival als jaarlijks hoogtepunt.

Blijf ondertussen in beweging en hou het veilig en gezond.

ALGEMEEN

De Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater wil personen van 12 tot 99 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht! Net zoals een echte triatlon bestaat de Finishers Triatlon uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.

Op de Finishers Triatlon worden alle 3 de disciplines na elkaar afgelegd. De finish halen is het enige doel. Er is maar één iets belangrijk: deelnemen! Winnen is verboden.

Er wordt gezwommen in 6 banen van Sportoase Duinenwater. Er zwemmen maximaal 6 deelnemers in 1 baan.

Er worden vervolgens 1 of 2 lokale ronden gefietst in de polders richting Ramskapelle.

Tot slot wordt er gelopen om en rond het meer van Lakeside Paradise (put van De Cloedt).

Jij wil toch ook je grenzen verleggen?

 

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen voor de Finishers Triatlon zullen starten 1 mei 2021.

We houden het graag recreatief. Deelnemers aan de Zwintriathlon of de Halve Triatlon van Knokke-Heist mogen helaas niet deelnemen aan de Finishers Triatlon ...

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

AFSTANDEN

De deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden.
Vooreerst is er de 1/8 triatlon met 600 m zwemmen, 20 km fietsen en 6,5 km lopen. Voor de 1/8 triatlon zijn er 350 plaatsen.

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 15 jaar. (Vanaf geboortejaar 2006)
  • De 1ste start is voorzien om 13 uur
  • Er wordt 600 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 9 reeksen van 38 deelnemers voorzien.
  • De deelnemers fietsen 2 rondes richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 6,5 km rond het meer van Lakeside Paradise.

 

Wie denkt dat bovenstaande te ‘hoog’ gegrepen kan een 1/16 triatlon afwerken: 400 m zwemmen, 10 km fietsen en 4 km lopen. Voor de 1/16 triatlon zijn er 225 plaatsen.

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 12 jaar. (Vanaf geboortejaar 2009)
  • De 1ste start is voorzien om 9.30 uur
  • Er wordt 400 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 6 reeksen van 38 deelnemers voorzien.
  • Er wordt 1 ronde gefietst richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 4 km om en rond het meer van Lakeside Paradise.

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van éénwieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een “koersfiets” te beschikken om aan de Finishers triatlon deel te nemen. Het huren van een fiets bij de organisatie is niet mogelijk.

Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Ondanks dat elke deelnemer via tijdsregistratie z’n persoonlijke eindtijd zal kennen, zijn er geen huldigingen. Er zal enkel een alfabetisch klassement opgemaakt worden.

Na de wedstrijd bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

Wie zich inschrijft ontvangt in de week voor de Finishers Triatlon een mail met gedetailleerde informatie.

CONTACT