Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Finishers Triatlon

zondag 22 augustus 2021

Sinds maart 2020 zijn we ingevolge de pandemie noodgedwongen teruggevallen op een afgeslankt aanbod van sportactiviteiten. Met de uitrol van de vaccinatiecampagne hopen we om ons aanbod druppelsgewijs weer in veilige omstandigheden te kunnen uitbreiden. 

We houden de vinger aan de pols en bereiden ondertussen alles zorgvuldig voor. In de uitwerking van onze concepten houden we minimaal rekening met een plan A (geen beperkingen) en een plan B (corona aangepaste versie). Het concept hieronder gaat er van uit dat sportactiviteiten terug mogen doorgaan zonder beperkingen (plan A). Net als jullie kijken ook wij reikhalzend uit naar een mooie, bruisende zomer.

Hou het ondertussen veilig en … blijf bewegen!

ALGEMEEN

De Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater wil personen van 12 tot 99 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht! Net zoals een echte triatlon bestaat de Finishers Triatlon uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.

Op de Finishers Triatlon worden alle 3 de disciplines na elkaar afgelegd. De finish halen is het enige doel. Er is maar één iets belangrijk: deelnemen! Winnen is verboden.

Er wordt gezwommen in 6 banen van Sportoase Duinenwater. Er zwemmen maximaal 6 deelnemers in 1 baan.

Er worden vervolgens 1 of 2 lokale ronden gefietst in de polders richting Ramskapelle.

Tot slot wordt er gelopen om en rond het meer van Lakeside Paradise.

Jij wil toch ook je grenzen verleggen?

 

INSCHRIJVEN

Inschrijvingen voor de Finishers Triatlon zullen starten 1 juni 2021.

We houden het graag recreatief. Deelnemers aan de Zwintriathlon of de Halve Triatlon van Knokke-Heist mogen helaas niet deelnemen aan de Finishers Triatlon ...

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

Indien de Finishers Triatlon ingevolge restricties voortvloeiend uit federale of lokale corona maatregelen alsnog moet geannuleerd worden, zal elke ingeschreven deelnemer de mogelijkheid krijgen om deze inschrijving over te zetten naar de editie 2022. Wie niet op deze mogelijkheid kan of wenst in te gaan, zal het volledige inschrijvingsgeld van terug ontvangen.
Deze annuleringspolitiek geldt tevens voor de Iron Kid, de Zwintriathlon en de Halve Triatlon. Maar laat ons vooral hopen dat het zo ver niet moet komen en dat we er andermaal een triatlonfestival van kunnen maken!

AFSTANDEN

De deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden.
Vooreerst is er de 1/8 triatlon met 600 m zwemmen, 20 km fietsen en 6,5 km lopen. Voor de 1/8 triatlon zijn er 350 plaatsen.

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 15 jaar. (Vanaf geboortejaar 2006)
  • De 1ste start is voorzien om 13 uur
  • Er wordt 600 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 9 reeksen van 38 deelnemers voorzien.
  • De deelnemers fietsen 2 rondes richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 6,5 km rond het meer van Lakeside Paradise.

 

Wie denkt dat bovenstaande te ‘hoog’ gegrepen kan een 1/16 triatlon afwerken: 400 m zwemmen, 10 km fietsen en 4 km lopen. Voor de 1/16 triatlon zijn er 225 plaatsen.

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 12 jaar. (Vanaf geboortejaar 2009)
  • De 1ste start is voorzien om 9.30 uur
  • Er wordt 400 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 6 reeksen van 38 deelnemers voorzien.
  • Er wordt 1 ronde gefietst richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 4 km om en rond het meer van Lakeside Paradise.

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van éénwieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een “koersfiets” te beschikken om aan de Finishers triatlon deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Ondanks dat elke deelnemer via tijdsregistratie z’n persoonlijke eindtijd zal kennen, zijn er geen huldigingen. Er zal enkel een alfabetisch klassement opgemaakt worden.

Na de wedstrijd bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

Wie zich inschrijft ontvangt in de week voor de Finishers Triatlon een mail met gedetailleerde informatie.

CONTACT