Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Finishers Triatlon

zondag 25 augustus 2024

Sportoase

ALGEMEEN

De Finishers Triatlon @ Sportoase Duinenwater wil personen van 12 tot 99 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht! Net zoals een echte triatlon bestaat de Finishers Triatlon uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.

Op de Finishers Triatlon worden alle 3 de disciplines na elkaar afgelegd. De finish halen is het enige doel. Er is maar één iets belangrijk: deelnemen! Winnen is verboden.

Er wordt gezwommen in 6 banen van Sportoase Duinenwater. Er zwemmen maximaal 6 deelnemers in 1 baan.

Er worden vervolgens 1 of 2 lokale ronden gefietst in de polders richting Ramskapelle.

Tot slot wordt er gelopen om en rond het meer van Lakeside Paradise.

Jij wil toch ook je grenzen verleggen?

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven met automatische betaling kan vanaf 1 maart tot en met 31 juli of tot een onderdeel volzet is. De inschrijvingsprijs bedraagt € 15.

De 1/8 Finishers Triatlon is VOLZET !!

Je kan ook als trio deelnemen aan de Finishers Triatlon. Bij de 1/16 afstand wordt er hiervoor 1 startreeks voorzien, bij de 1/8 afstand 2 startreeksen. Hierbij legt elk lid van het team 1 discipline af en moet er samen worden gefinisht. Wil je dit prachtig triatlonevent als groep volbrengen, schrijf je dan snel in als trio want de plaatsen zullen snel volzet zijn! De deelnameprijs voor de trio’s bedraagt € 36.

In de inschrijvingsprijs zit o.a. inbegrepen: een T-shirt, het gebruik van het zwembad, een gesloten fiets - en loopparcours, een medaille en een royale eindbevoorrading.

We houden het bewust recreatief. Deelnemers aan de IRONMAN Knokke-Heist 5150 of 70.3 in Knokke-Heist mogen helaas niet deelnemen aan de Finishers Triatlon.

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

AFSTANDEN

De deelnemers kunnen kiezen uit 2 afstanden.
Vooreerst is er de 1/16 triatlon met 400 m zwemmen, 10 km fietsen en 4 km lopen. Voor de 1/16 triatlon zijn er 225 plaatsen.

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 12 jaar. (Vanaf geboortejaar 2012)
  • Deze triatlon gaat door in de voormiddag. 1ste start is voorzien om 9.30 uur
  • Er wordt 400 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 6 reeksen van 38 deelnemers.
  • Er wordt 1 ronde gefietst richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 4 km om en rond het meer van Lakeside Paradise.

 

Voor wie het uitdagender wil is er de 1/8 triatlon met 600 m zwemmen, 20 km fietsen en 6,5 km lopen. Voor de 1/8 triatlon zijn er 350 plaatsen.

De 1/8 Finishers Triatlon is VOLZET !!

  • Deze triatlon is voorbehouden voor personen ouder dan 15 jaar. (Vanaf geboortejaar 2009)
  • Deze triatlon gaat door in de namiddag. De 1ste start is voorzien om 13 uur
  • Er wordt 600 m gezwommen in 6 banen. Er zijn 9 reeksen van 38 deelnemers.
  • De deelnemers fietsen 2 rondes richting Ramskapelle.
  • Tenslotte lopen de deelnemers 6,5 km rond het meer van Lakeside Paradise.

DIVERSE

Voor het zwemmen heb je een gewoon zwempak, een handdoek en eventueel een zwembrilletje nodig. Zwemmen met een wetsuit is niet toegelaten.

Voor het fietsen zijn alle types van fietsen toegelaten: van éénwieler tot mountainbike. Je hoeft beslist niet over een 'koersfiets' te beschikken om aan de Finishers Triatlon deel te nemen. Een helm is wel verplicht, een fietsslot aangeraden.

Voor het lopen trek je een paar degelijke loopschoenen aan.

Ondanks dat elke deelnemer via tijdsregistratie z’n persoonlijke eindtijd zal kennen, zijn er geen huldigingen. Er zal enkel een alfabetisch klassement opgemaakt worden.

Na de wedstrijd bestaat de mogelijkheid om te douchen in Sportoase Duinenwater.

Wie zich inschrijft ontvangt in de week voor de Finishers Triatlon een mail met gedetailleerde informatie.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?
Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Kom je van wat verder?
Dan kunnen we het openbaar vervoer stevig aanraden.
In deze periode van het jaar stopt er om de 20 minuten een tram aan de halte ‘Knokke Station', die op 1 km van de startlocatie ligt.
Ook het treinstation van Knokke ligt op wandelafstand van de startlocatie (1 km). Check de website van de NMBS voor meer info.
Met de bus kan je best afstappen aan het station van Knokke.

Verkies je toch om met de auto te komen?
Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op één van de randparkings t.h.v. Duinenwater (100 m), de Jeugdherbergstraat (1 km) of de Nieuwstraat (1,3 km) op wandelafstand van de startlocatie.

KNOKKE-HEIST, EEN ZEE VAN SPORT

Sport jij regelmatig in Knokke-Heist? Dan investeer je alvast in je gezondheid en dat belonen we graag. Met het project Knokke-Heist, een zee van sport kan je een deel of zelfs volledig je inschrijvingsgeld terug verdienen. En dit zonder enige administratieve rompslomp. Makkelijk toch?

De Finishers Triatlon maakt deel uit van dit project samen met 6 andere sportevents. Doe je mee aan 4 events dan verdien je de helft van je inschrijvingsgeld terug. Doe je aan alle 7 de events mee dan sport je in 2024 bijna volledig gratis in Knokke-Heist. Als dat geen beloning is !

Klik hier voor meer info en om te zien welke events er meedoen.

CONTACT