Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Early Bird Run

zondag 29 september 2024

ALGEMEEN

De Early Bird Runners genieten bij het krieken van de dag van een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinvlakte, -duinen en -bosjes, met start en aankomst aan het Zwin Natuur Park. Zowel ervaren lopers als beginnende lopers, krijgen de mogelijkheid om de longen te vullen met gezonde zeelucht en te genieten van het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.

De lopers starten individueel om de 10 seconden tussen 8 en 9 uur. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours tussen 7,5 en 12,5 km beleven. Je kan ter plaatse kiezen uit 3 parcoursopties.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 maart tot en met 24 september of tot alle slots volzet zijn.

De inschrijvingsprijs voor de Early Bird Run bedraagt € 7 (tem 31 augustus).
Vanaf 1 september betaal je € 10.

Er kunnen maximaal 360 lopers deelnemen. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van 15 minuten kunnen er 90 lopers van start gaan. Er zijn 4 tijdsloten voorzien.

PARCOURS

Er zullen verschillende parcours worden uitgestippeld tussen 7,5 en 12,5 km. Tijdens het lopen kan je aan de splitsingen kiezen welke afstand je wenst te volgen.

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden, kleine offroad paden en duinen. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij de opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetland pony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Breng dus zeker je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee, er is geen bevoorrading op het parcours.

Early Bird Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar het Zwin Natuur Park. Er kan ook geparkeerd worden aan het Zwin Natuur Park op de betalende parking. Douchen achteraf kan in Sporthal De Stormmeeuw.

Lopen in de Zwinvlakte met een hond kan helaas echt niet. Dus ofwel laat je je trouwe viervoeter thuis, ofwel organiseer je je zo dat je jouw hond voor het inlopen van de Zwinvlakte kan toevertrouwen aan een vertrouwde dog-sitter die je hond later op het parcours buiten de Zwinvlakte dan weer met jou verenigt. Dit event is ook een loopevent en geen wandeltocht. Trek dus je juiste loopschoenen aan!

Na je loopje kan je aan de photobooth een selfie nemen en deze posten met #earlybird.

Elk jaar verwelkomen we ook een aantal personen met een beperking. Ken jij ook iemand die hiervoor in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op met ons zodat we samen kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

VROEG UIT DE VEREN ONTBIJT VIA THE SHELTER

Inbegrepen in dit ontbijt is:

  • Fruitsap - Koffie - Thee
  • Assortiment Farm-style ovenbrood - Pistolets - Sandwiches en mini-boterkoekjes
  • Meesterlijke ham, Polderlander ham - Jong graskaas
  • Bio-roerei
  • Seizoensconfituur - choco - hoeveboter
  • Griekse yoghurt

 

Prijs hiervoor bedraagt 19,5 euro.

Inschrijven verlopen apart via The Shelter en zullen starten vanaf 10 september.

KNOKKE-HEIST, EEN ZEE VAN SPORT

Sport jij regelmatig in Knokke-Heist? Dan investeer je alvast in je gezondheid en dat belonen we graag. Met het project Knokke-Heist, een zee van sport kan je een deel of zelfs volledig je inschrijvingsgeld terug verdienen. En dit zonder enige administratieve rompslomp. Makkelijk toch?

De strandloop Knokke-Heist maakt deel uit van dit project samen met 6 andere sportevents. Doe je mee aan 4 events dan verdien je de helft van je inschrijvingsgeld terug. Doe je aan alle 7 de events mee dan sport je in 2024 bijna volledig gratis in Knokke-Heist. Als dat geen beloning is !

Klik hier voor meer info en om te zien welke events er meedoen.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

earlybirdrun@knokke-heist.be