Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Early Bird Run

zondag 1 oktober 2023

Inschrijvingen starten vanaf 1 maart

ALGEMEEN

De Early Bird Runners genieten bij het krieken van de dag van een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinvlakte, -duinen en -bosjes, met start en aankomst aan het Zwin Natuur Park. Zowel ervaren lopers als beginnende lopers, krijgen de mogelijkheid om de longen te vullen met gezonde zeelucht en te genieten van het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.  

De lopers starten individueel om de 10 seconden tussen 8 en 9 uur. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours beleven. Je kan ter plaatse kiezen uit 3 parcoursopties.

INSCHRIJVINGEN

Inschrijven met automatische betaling kan vanaf 1 maart tot en met 25 september of tot alle slots volzet zijn.

De inschrijvingsprijs voor de Early Bird Run bedraagt € 7.

Er kunnen maximaal 400 lopers deelnemen. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van 15 minuten kunnen er 100 lopers van start gaan. Er zijn 4 tijdslots voorzien.

Tijdslot 1 Ooievaars: start tussen 8 en 8.15 uur
Tijdslot 2 Bergeenden: start tussen 8.15 en 8.30 uur
Tijdslot 3 Scholeksters: start tussen 8.30 en 8.45 uur
Tijdslot 4 Zilverreigers: start tussen 8.45 en 9 uur

PARCOURS

Er zullen verschillende parcours worden uitgestippeld: een familieafstand voor groot en klein tussen de 5 en 8 km, een afstand tussen 8 en 12 km voor de meer getrainde lopers en tot slot een afstand tussen 12 en 15 km voor zij die maximaal willen genieten van de unieke setting

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden, kleine offroad paden en Duinen. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij de opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetland pony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Breng dus zeker je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee. Er kan water worden gevuld bij start en aankomst.

Er is geen tijdsregistratie voorzien.

Early Bird Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar het Zwin Natuur Park. Wie toch met de auto komt, kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2 i.p.v. € 5)

Lopen in de Zwinvlakte met een hond kan helaas echt niet. Dus ofwel laat je je trouwe viervoeter thuis, ofwel organiseer je je zo dat je jouw hond voor het inlopen van de Zwinvlakte kan toevertrouwen aan een vertrouwde dog-sitter die je hond later op het parcours buiten de Zwinvlakte dan weer met jou verenigt.

Na je loopje kan je aan de photobooth een selfie nemen en deze posten met #earlybird.

​​​​​​Vroeg uit de Veren Ontbijt via The Shelter

Inbegrepen in dit ontbijt is:

  • Fruitsap - Koffie - Thee
  • Assortiment Farm-style ovenbrood - Pistolets - Sandwiches en mini-boterkoekjes
  • Meesterlijke ham, Polderlander ham - Jong graskaas
  • Bio-roerei
  • Seizoensconfituur - boter
  • Yoghurt

 

Prijs hiervoor bedraagt 18 euro.

Inschrijven verlopen apart via The Shelter en zullen starten vanaf 15 september. Deelnemers die reeds zijn ingeschreven ontvangen nog een aparte mailing om in te schrijven voor het ontbijt.

BEREIKBAARHEID

Mooi dat je met je deelname investeert in je gezondheid. Denk je vooraf ook even na over de manier waarop je je zal verplaatsen naar het event? Zo investeer je ook mee in een beter klimaat en win je twee keer.

Woon je in Knokke-Heist of directe omgeving?
Kom dan zeker met de fiets naar het event. Zo ben je meteen opgewarmd. Er zijn voldoende fietsenstallingen voorzien nabij de startlocatie.

Verkies je toch om met de auto te komen?
Je maakt toch zeker de reflex om te carpoolen? Je kan de wagen parkeren op de parking van Natuurpark Het Zwin. Bij je inschrijving kan je een parkeerticket bijbestellen.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

earlybirdrun@knokke-heist.be