Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Early Bird Run

zondag 3 oktober 2021

ALGEMEEN

De Early Bird Runners genieten bij het krieken van de dag van een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinvlakte, -duinen en -bosjes, met start en aankomst aan het Zwin Natuur Park. Zowel ervaren lopers als beginnende lopers, krijgen de mogelijkheid om de longen te vullen met gezonde zeelucht en te genieten van het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.  

De lopers starten individueel om de 10 seconden tussen 7.30 en 9 uur. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours van 6, 10 of 14 kilometer beleven.  

INSCHRIJVINGEN

De inschrijvingsprijs voor de Early Bird Run bedraagt 5 euro.

Er kunnen maximaal 540 lopers deelnemen. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van 15 minuten mogen er 90 lopers van start gaan. Er zijn 6 tijdslots voorzien, dus vol = vol!

Het inschrijvingsgeld van de actie gaat integraal naar een fonds dat geld inzamelt om in het verlengde van het WK tijdrijden fietshulpmiddelen aan te schaffen voor de lokale woonzorgcentra en de centra voor mensen met een beperking.

PARCOURS

Er worden 3 parcours uitgepijld: 6, 10 en 14 km.

Je kiest bij je inschrijving een afstand, maar je kan tijdens het lopen nog gemakkelijk switchen naar een andere afstand.

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden, kleine offroad paden en Duinen. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij de opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetland pony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Breng dus zeker je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee.

Early Bird Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar het Zwin Natuur Park. Wie toch met de auto komt, kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2 i.p.v. € 5)

Lopen in de Zwinvlakte met een hond kan helaas echt niet. Dus ofwel laat je je trouwe viervoeter thuis, ofwel organiseer je je zo dat jij de startstrook loopt zonder hond en dat jouw hond dankzij een dog-sitter pas inpikt vanaf de Haas van Flanagan.

Na je loopje kan je aan de photobooth een selfie nemen en deze posten met #earlybird.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

earlybirdrun@knokke-heist.be