Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Early Bird Run

zondag 2 oktober 2022

ALGEMEEN

De Early Bird Runners genieten bij het krieken van de dag van een uitgepijld loopparcours doorheen de Zwinvlakte, -duinen en -bosjes, met start en aankomst aan het Zwin Natuur Park. Zowel ervaren lopers als beginnende lopers, krijgen de mogelijkheid om de longen te vullen met gezonde zeelucht en te genieten van het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving.  

De lopers starten individueel om de 10 seconden tussen 8 en 9 uur. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo een parcours tussen 6 en 14 km beleven. Je kan ter plaatse kiezen uit 3 parcoursopties.

INSCHRIJVINGEN (VOLZET)

De inschrijvingsprijs voor de Early Bird Run bedraagt € 7 (tem 31 augustus).

Vanaf 1 september betaal je € 10,00.

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 april tot en met 26 september of tot alle slots volzet zijn.

Er kunnen maximaal 360 lopers deelnemen. Bij je inschrijving moet je een tijdslot aanduiden. Per tijdslot van 15 minuten kunnen er 90 lopers van start gaan. Er zijn 4 tijdslots voorzien.

De inschrijvingen zijn helaas volzet.

PARCOURS

Er zullen verschillende parcours worden uitgestippeld tussen 6 en 14 km.

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden, kleine offroad paden en Duinen. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij de opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetland pony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Breng dus zeker je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee.

Early Bird Runners warmen goed op door al lopend of met de fiets af te zakken naar het Zwin Natuur Park. Wie toch met de auto komt, kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2 i.p.v. € 5)

Lopen in de Zwinvlakte met een hond kan helaas echt niet. Dus ofwel laat je je trouwe viervoeter thuis, ofwel organiseer je je zo dat je jouw hond voor het inlopen van de Zwinvlakte kan toevertrouwen aan een vertrouwde dog-sitter die je hond later op het parcours buiten de Zwinvlakte dan weer met jou verenigt.

Na je loopje kan je aan de photobooth een selfie nemen en deze posten met #earlybird.

Vroeg uit de Veren Ontbijt via The Shelter

Wie wil kan tem 30 september inschrijven voor een heerlijk Vroeg uit de Veren Ontbijt via The Shelter.

Inbegrepen in dit ontbijt is:

  • Fruitsap - Koffie - Thee
  • Assortiment Farm-style ovenbrood - Pistolets - Sandwiches en mini-boterkoekjes
  • Meesterlijke ham, Polderlander ham - Jong graskaas
  • Bio-roerei
  • Seizoensconfituur - boter
  • Yoghurt

 

Prijs hiervoor bedraagt 18 euro.

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

earlybirdrun@knokke-heist.be