Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Early Bird Run

zondag 27 september 2020

ALGEMEEN

Onder het motto ochtendstond heeft goud in de mond laten we de deelnemers op de Besox Early Bird Run bij het krieken van de dag een unieke loopervaring beleven. Met een parcours doorheen de Zwinvlakte, - duinen en - polders en de start aan het Zwin Natuur Park kan men genieten van een unieke locatie. Sporters beleven meer staat centraal: het ontwaken van de natuur, de rust en de individuele beleving. 

De deelnemers starten tussen 8 en 9 uur, individueel om de tien seconden. Hierdoor krijgen we een lange sliert lopers die op eigen tempo het parcours afwerken. Om de 15 minuten vertrekken 90 deelnemers. De wave van de ooievaars vertrekt eerst, gevolgd door de bergeenden en de scholeksters. De wave van de zilverreigers gaat van start tussen 8.45 en 9 uur.

INSCHRIJVINGEN

Vooraf inschrijven met automatische betaling kost slechts € 7 tot en met 15 augustus. Vanaf 16 augustus tot en met 21 september betaal je € 10 (of tot alle startreeksen volzet zijn).

 

PARCOURS

Het parcours van de Early Bird Run is een afwisseling van bewandelbare paden en kleine offroad paden. Terwijl tal van steltlopers, reigerachtigen, meeuwen en eenden bij opkomende zon hun vleugels uitspreiden, worden de lopers langsheen de Kleyne Vlakte geflankeerd door Schotse hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony’s, Vlaamse schapen en duingeiten. De boomkikker en de kamsalamander zijn stille getuigen.

Dit jaar zal je kunnen kiezen uit 3 afstanden. De afstanden variëren tussen 6 en 12,5 km. De exacte tracés houden we nog even voor  ons ...

DIVERSE

Omdat we in de natuur lopen willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Omdat we wegwerpbekers willen bannen, is er geen drankbevoorrading langs het parcours voorzien. Breng gerust je eigen herbruikbare drinkfles of waterbelt mee. Je kan deze vullen aan de start.

Ook de logistieke omkadering proberen we bewust tot een minimum te beperken. Er is dan ook geen tijdsregistratie of klassement voorzien.

We roepen de deelnemers op om goed op te warmen door zo veel mogelijk al lopend of met de fiets te komen. Wie toch met de auto komt, kan bij de inschrijving een parkeerticket reserveren aan voordeeltarief. (€ 2 ipv € 5)

ECOSPORTIEF

Als voortrekkers in het pleidooi voor een gezonde levensstijl vol beweging, zien we het als een evidentie om ook ons steentje bij te dragen aan een milieubewust event. Als sportdienst willen we dan ook onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden en doen we mee in het streven naar minder CO2.

Geen wegwerpbekers dus op de bevoorradingspost. We raden je van harte aan om zelf een herbruikbare drinkfles of drinkgordel mee te brengen. Je kan deze vullen met water bij de start.

Jij komt toch ook met de fiets naar ons event? Kom je toch met de auto, probeer je auto dan maximaal te vullen met andere deelnemers.

No time to waste: ons ecoteam zal je op het event helpen om de juiste keuzes te maken wat eventueel afval betreft.

Heb je suggesties om deze eco-sportieve ambitie mee in te vullen, laat het ons zeker weten. Samen maken we morgen mooier!

CONTACT

Sportdienst Knokke-Heist
E. Verheyestraat 14, 8300 Knokke-Heist
Tel 00 32 (0)50 630.480

earlybirdrun@knokke-heist.be