Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sportstranden

Knokke-Heist bruist, in de zomer meer dan ooit. De golven in het bijzonder, maar ook en misschien vooral de sportievelingen op de golven. Niet minder dan 6 watersportclubs bieden optimale omstandigheden aan om te surfen, zeilen, raften, kiten … Voel je je nog wat onzeker of wil je een nieuwe discipline onder de knie krijgen, dan tonen geschoolde monitoren je graag hoe het moet.

Genoeg van het water? Verlang je naar een partijtje beachtennis of een dansante sessie onder de stralende zon? Of wil je rustig genieten van een spelletje petanque? Het kan allemaal: op de 2 sportstranden kan je terecht om samen met vrienden te sporten.

Waar en wanneer

Beide sportstranden (Knokke en Heist) zijn dagelijks geopend van 10.30 tot 18 uur. Tijdens de openingsuren staan de sportstranden onder toezicht van een aantal ervaren monitoren die je graag verder helpen.

Het sportstrand van Knokke kan je vinden op het strand ter hoogte van het Rubensplein. In Heist kan je terecht op het strand ter hoogte van de Kardinaal Mercierstraat.

De sportstranden zijn tijdens de openingsuren van donderdag 1 juli tot en met vrijdag 27 augustus vrij toegankelijk. In de voormiddag kan je telkens deelnemen aan een leuk sporttoernooi. In de namiddag kan er vrij gesport worden op de sportstranden.

Programma

De sportstranden zijn vrij toegankelijk voor personen die een sportieve uitdaging zoeken tijdens de zomer. Beide sportstanden staan onder toezicht van een ervaren monitor die de bezoekers bijstaat met raad en instaat voor de begeleiding van de sportactiviteiten. Al het materiaal staat gratis ter beschikking en kan via de monitor uitgeleend worden

Op de sportstranden kan je zowel genieten van een aantal georganiseerde activiteiten als vrij sporten.

 

Sportstrand Knokke

Sportstrand Heist

Maandag 10.30 uur: Mölkky 10.30 uur: Petanque
Dinsdag 10.30 uur: Petanque 10.30 uur: Kubb
Woensdag 10.30 uur: Beachbal enkel

10.30 uur: Beachtennis

13.30 uur: Skimpool

Donderdag 10.30 uur: Kubb 10.30 uur: Mölkky
Vrijdag 10.30 uur: Beachtennis 10.30 uur: Beachbal dubbel
Zaterdag

10.30 uur: Beachbal dubbel

13.30 uur: Beachvolley 2-2

10.30 - 11 uur: Kids Dance

11.00 - 12 uur: Cheer Dance

13.30 uur: Beachvolley 2-2

Zondag

10.30 uur: Kan Jam

13.30 uur: Beachvolley 2-2

10 - 11 uur: Yoga @ the beach

13.30 uur: Beachvolley 2-2

     

 

 

Sport Veilig

Helaas zijn we nog niet volledig vrij van het coronavirus waardoor we nog rekening moeten houden met een aantal bijkomende maatregelen.

  • Er worden opnieuw een aantal toernooien georganiseerd in de voormiddag. Bij deze toernooien moeten we rekening houden met een maximaal aantal deelnemers. Afhankelijk van de sportactiviteit zal de monitor een maximaal aantal inschrijvingen hanteren.
  • Meld je steeds aan bij de monitor als je toekomt op het sportstrand.
  • Was je handen als je toekomt op het sportstrand en voordat je het sportstrand verlaat. Er zijn hiervoor mobiele was-installaties voorzien op het sportstrand.
  • Elk sportstrand wordt verdeeld in 4 sportzones waar er telkens per zone een maximaal aantal sporters kan aanwezig zijn. Indien een zone volzet is, zal de begeleider geen bijkomende sporters meer toelaten in deze zone.
  • Op de sportstranden zelf wordt er enkel gesport. Om iedereen de kans te geven in beweging te zijn, mag men niet zitten op het sportstrand. Wie wil zonnen of even pauzeren moet dit doen buiten de zones van het sportstrand.