Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Info en reglementering

Binnenkort kun je hier meer info terugvinden betreffende het organiseren van een evenement in Knokke-Heist en de bijhorende reglementering.

Bij de organisatie van een evenement komt heel wat kijken.

Het gemeentebestuur ondersteunt, in de mate van het mogelijke, alle organisatoren van evenementen die plaatsvinden op ons grondgebied.

Organisatoren dienen echter vaak ook te voldoen aan een aantal voorwaarden en verplichtingen zodat hun evenement veilig blijft en onnodige hinder zoveel mogelijk wordt vermeden. Vandaar dat een evenement dient te worden aangevraagd bij je gemeentebestuur.

Maar lang niet voor alle evenementen dient er een vergunning aangevraagd te worden. Veel hangt af van verschillende factoren. Soms is zelfs gewoon een melding voldoende.

Een evenementenvergunning is ook geen standaard document dat er voor alle evenementen hetzelfde uitziet. Het bestaat namelijk uit verschillende onderdelen, afhankelijk van wat je precies waar en wanneer organiseert.

We bekijken het aanvraagformulier en de vergunning even van dichterbij zodat je wat inzicht krijgt wat het precies allemaal inhoudt.