Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Be-Alert

Be-Alert: Alarmering in geval van een noodsituatie

In noodsituaties is het belangrijk dat je snel op de hoogte bent. Daarom werkt de gemeente Knokke-Heist met BE-Alert, de alarmeringstool van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. De tool maakt dat je in een noodsituatie onmiddellijk een e-mail, sms of telefoontje krijgt met de nodige informatie of maatregelen.

Een bericht van BE-Alert kan je op twee manieren ontvangen:

  1. Een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken kan een alarm verzenden op basis van een adressenlijst. Daarom is het heel belangrijk dat je je inschrijft op Be-Alert. Je kan verschillende adressen en verschillende telefoonnummers registreren. Je woont in Knokke-Heist en werkt bv. in Brussel, Antwerpen, … of elders. Registreer beide adressen en je blijft steeds op de hoogte.

 

  1. Bij een grote noodsituatie, kan er ook een bericht worden uitgestuurd op basis van je locatie. Iedereen die fysiek aanwezig is in een geselecteerde zone krijgt dan een sms. Dit systeem is uniek in België. Zo kan je dus ook verwittigd worden als je op weekend bent in de Ardennen, of een uitstap maakt naar Brussel, …

 

Inschrijven en ontvangen van alarmberichten is gratis.

Naast Be-Alert kan je ook op de sociale media van de gemeente belangrijke informatie vinden tijdens een noodsituatie.

Meer info?