Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Fietsgravering

FIETSGRAVERING

Omschrijving

Jaarlijks haalt de gemeente honderden gestolen en/of achtergelaten fietsen op. Veel teruggevonden fietsen raken niet terug tot bij hun rechtmatige eigenaar omdat de identiteit niet kan worden achterhaald. Laat daarom je fiets gratis graveren.

Een gravering biedt geen garantie tegen diefstal, maar vergroot bij diefstal wel de kans om je fiets op te sporen en terug te bezorgen.

Verenigingen, scholen en bedrijven kunnen een graveeractie aanvragen voor een minimum aantal fietsen op het telefoonnummer 050 630 473.

Je ontvangt eveneens een fietspas. Noteer hier alle kenmerken van je fiets, in geval van diefstal kan je een gedetailleerde aangifte doen en wordt de kans om je fiets terug te vinden groter.

Procedure

Tijdens de paas-, zomer- en herfstvakantie kan je de gemeenschapswachten terugvinden:

* op de dinsdagmarkt op het Stationsplein in Heist van 9u30 tot 12u

* op de woensdagmarkt op het Gemeenteplein in Knokke van 9u30 tot 12u

(met uitzondering van 1/11/2023)

Ook tijdens verschillende evenementen, zoals de folkloremarkt, Slim Leven en de vrijetijdsmarkt kun je je fiets laten graveren.

Breng zeker je identiteitskaart mee.

Bedrag

Het graveren van je fiets is gratis.

FIETSLABEL

Niet elke fiets, zoals een fiets met carbon kader, kan gegraveerd worden. Of je wil liever niet dat er in het kader van je fiets gegraveerd wordt. Dan kun je je fiets toch extra beveiligen met een fraudebestendig label.

We printen je rijksregisternummer op het label. Eens bevestigd op het kader, kan het onmogelijk nog van het kader gehaald worden door de speciale hechting.

Je ontvangt eveneens een fietspas. Noteer hier alle kenmerken van je fiets, in geval van diefstal kan je een gedetailleerde aangifte doen en wordt de kans om je fiets terug te vinden groter.

Procedure

Vraag hier je fraudebestendig label aan.

Hou je identiteitskaart bij de hand voor het intikken van je rijksregisternummer.

Je kan ook telefonisch of via e-mail contact opnemen met de dienst Preventie en Veiligheid.

Bedrag

Het label wordt gratis voorzien.

Lees zeker onze brochure 'Geef een fietsdief geen motief!' om je fiets zo goed mogelijk te beschermen tegen diefstal.

Werd je fiets toch gestolen en had je deze niet gegraveerd? Check wekelijks de facebookpagina van Gemeente Knokke-Heist. De teruggevonden fietsen worden wekelijks gepubliceerd. Of neem contact op met de preventiedienst.

Meer info?

Preventie & Veiligheid