Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Ticketverkoop Klassiek Leeft Meesterlijk 2024 loopt als een trein!

Kom deze zomer terug genieten in Knokke-Heist van de uitmuntende concertreeks Klassiek Leeft Meesterlijk 2024. Dit op 23, 25, 27, 30 juli & 1 en 3 augustus 2024. Alle concerten vinden telkens om 20.30 uur plaats in de Dominicanenkerk met uitzondering van het slotconcert in de Margaretakerk.

Vorige week ging de ticketverkoop van start en deze loopt als een trein. Wens je graag nog tickets te bemachtigen? Bestel de laatste tickets online op www.klassiekleeft.be, telefonisch via 050 630 430, ga langs bij Cultuurcentrum Scharpoord (Maxim Willemspad 1). Het is ook steeds mogelijk om je op de wachtlijst te zetten voor reeds uitverkochte concerten.

Muziekfestival Klassiek Leeft Meesterlijk onder leiding van artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort schotelt opnieuw een indrukwekkende, internationale line-up voor. Het spektakel en de sfeer valt moeilijk te omschrijven – daarvoor zal je zelf moeten langskomen. Maar de muziek, daar willen we je toch al een voorsmaakje van geven in onderstaand programmaoverzicht.
 

UITVERKOCHT - Dinsdag 23 juli – Openingsconcert: Laureatenconcert Elisabethwedstrijd Viool 2024
De 16de editie van Klassiek Leeft Meesterlijk opent met een recital van een kersvers laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd 2024 voor viool, aan de piano begeleid door artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort. In mei 2024 gaat alweer een nieuwe viool-editie van deze befaamde wedstrijd van start, waarbij een nieuwe generatie internationale topviolisten zich zal bewijzen voor een jury van absolute wereldsterren. Liebrecht Vanbeckevoort is één van de vaste pianisten die de violisten tijdens dit vioolconcours zullen begeleiden, en zal dus van heel nabij getuige zijn van de meest indrukwekkende violisten-prestaties. Hij presenteert één van deze nieuwe gelauwerde virtuozen aan Knokke-Heist!

Donderdag 25 juli - Florian Noack & Quator Van Kuijk
Florian Noack vertegenwoordigt een nieuwe generatie getalenteerde Belgische pianisten en is doorheen de afgelopen jaren bejubeld omwille zijn talrijke virtuoze en creatieve arrangementen van belangrijke orkestwerken. In maart 2024 bracht hij zijn nieuwste cd uit 'I wanna be like you' die inmiddels al ettelijke lovende internationale recensies ontving. Hij opent dit concert met een fragment uit die gloednieuwe cd-opname. Vervolgens neemt het gerenommeerde en in Parijs opgerichte strijkkwartet 'Quatuor Van Kuijk' de fakkel van hem over om te schitteren in een strijkkwartet van Felix Mendelssohn, ook al onderwerp van een recente opname waarbij ze alle kwartetten van wonderkind Felix op cd hebben gezet. Recente concerten brachten Quatuor Van Kuijk nog naar festivals in
 

Zaterdag 27 juli - As long as singbirds sing
As long as songbirds sing' neemt je mee naar de verhalen uit het Engeland van de 16de en 17de eeuw. De oude muziek van Dowland, Johnson, Ravenscroft alsook enkele meer hedendaagse liederen vertellen verhalen over de drang naar vrijheid, over roots en over thuiskomen. Maar ook over de hoop! Zolang er muziek is - As long as songbirds sing - is er hoop.

UITVERKOCHT - Dinsdag 30 juli – Grand Duos: Bach/Schubert met Wispelwey/Vanbeckevoort
7 jaar na zijn onvergetelijke debuut op Klassiek Leeft Meesterlijk, verwelkomen we opnieuw Pieter Wispelwey, de Nederlandse grootmeester op cello. Hij brengt als vervolg op zijn vorige concert enkele Bach cello solo suites en speelt vervolgens ook in duo met Liebrecht vanbeckevoort 2 absolute chefs-d'oeuvres van Franz Schubert: de geliefde Arpeggione sonate en zijn 'Grand Duo' in de versie voor cello en piano.

Donderdag 1 augustus – Kick Off 40/20 Jubileum: Piano Recital Liebrecht Vanbeckevoort
Seizoen 2024-2025 is een jubileumjaar in het kwadraat voor pianist en artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort: dan staat hij immers 20 jaar op de bühne en wordt hij 40 lentes jong. Een muzikaal feestje bouwen op Klassiek Leeft mag dan uiteraard niet ontbreken en dit avondvullend solorecital is dan ook de aftrap van dit feestjaar!

Zaterdag 3 augustus – Slotconcert: Cordes d’amour
Boho Strings brengt 'Cordes d'amour', een sprankelende combinatie van Mozarts concert aria's - gebracht door sopraan Tineke Van Ingelgem - met de Serenade voor strijkers van Tchaikovsky. Onder leiding van dirigent David Ramael voegt Boho Strings een energieke twist toe met de Algerijnse Miniaturen van Salim Dada. Een prachtige concertavond ter afsluiting van Klassiek Leeft Meesterlijk!

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter