Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Coachingproject

Jaarlijks gratis coaching voor jouw zaak !

Is jouw zaak klaar voor de toekomst?

Ben jij nog mee in het ‘nieuwe’ ondernemen?

Denk je na over innovatie?

Of wil je je zaak eens structureel onder de loep nemen?

Dan kan één van onze coaches je ondersteuning bieden met tips & tricks, zonder grote investeringen! Kortom op maat gemaakt advies voor jouw zaak. Het gemeentebestuur betaalt de coach voor een advies van maximum 8 uur per kalenderjaar, dus gratis advies voor de handelaar.

Het aanbod werd recent verdubbeld dus we zetten hieronder al onze expertises nog even op een rijtje.

Lees het korte reglement even door om te kijken of je aanmerking komt.
Deelnemen? Vul het
aanvraagformulier volledig in en we contacteren je zo spoedig mogelijk.

Coachingsvorm

Wat houdt dit in?

Productgamma - winkelinrichting

Trek de aandacht van de hedendaagse shopper. Waar zet je welke producten? En hoe leid je je klanten doorheen je assortiment? Coaches Steven en Jody wijzen in jouw zaak de looplijnen aan en geven je tips om tot een aantrekkelijke etalage te komen.
Is je inrichting aan vernieuwing toe, dan komt interieurcoach Lieven bij je langs. Met zijn rugzak vol ervaring in de lokale retail, helpt hij je graag op weg naar een nieuw uniek interieur.

Sociale media

In een snel veranderende digitale wereld is het vaak moeilijk om als handelaar bij te benen. Hoe maak ik promotie voor mijn producten en via welk kanaal bereik ik mijn doelgroep? Wanneer post ik het best? Social media heeft voor lokale coach Camille geen geheimen meer en ze helpt jou graag wegwijs met eenvoudige stappen om zelf mee aan de slag te gaan.

Horeca

In turbulente tijden kan een horecacoach rust in je hoofd brengen. Tijd om je menukaart te herzien of mik je beter op andere openingstijden? Hoe regel ik mijn personeelsbezetting met minimale inzet en maximale return? Coach Gino maakt ter plaatse een analyse en stelt daarna een praktisch rapport met tips & tools op.

Interne & externe communicatie - HR

Interne communicatie bevordert een optimale samenwerking binnen jouw team. Anderzijds kampt iedereen met personeelstekort. Hoe behoud ik mijn personeel in concurrerende tijden? Maar ook externe communicatie afgestemd op jouw klant zit in deze ondersteuning vervat.
Wat zou een expert jou aanraden om dit aan te pakken?
Coach Michèle reikt je de inzichten aan hoe je kan groeien als ondernemer, als leider en als manager.

Beleving

De klant van vandaag kiest makkelijkheidshalve voor online shoppen. Dé grote troeven om die klant toch in jouw klantenbestand te kunnen opnemen is beleving, service en uniciteit. Wat maakt het voor de klant prettig om jouw winkel binnen te stappen? Katelijn en Charlotte zijn dé experts om dit te introduceren in jouw zaak.

Digitale innovatie

Digital all the way! Het is belangrijk om in kaart te brengen wat je vandaag doet en hoe je in de toekomst wil evolueren op digitaal vlak. Coach Stefan helpt je bij het opzetten van een webshop en begeleidt je bv. ook bij digitale betaalmogelijkheden zoals payconiq en bancontact. Deze expert denkt na over branding en hoe je daarmee online aan de slag gaat.

Financieel advies

Inzicht in de kostenstructuur, een financieel plan, prijsbeleid, rendabiliteit of financieringsnood. Hoe begin je er aan? We werken samen met Unizo voor financieel advies. Coach Pieter zet het voor jouw zaak allemaal op een rijtje en brengt een klare kijk in je cijfers. Met deze expertise op zak neem je de beste beslissingen in je financieel plan!

Strategie & bedrijfsoptimalisatie

Een onafhankelijk totaalbeeld van je zaak, mét operationele quick wins. Wat is de identiteit, DNA van mijn bedrijf. Nadenken over de missie & visie, bedrijfsdoelstelling bepalen. Marktonderzoek: op welke doelgroep focust mijn zaak, wie zijn mijn concurrenten, hoe strategisch is mijn geografische ligging. Unizo-coaches Ellen & Martin dompelen je onder in je eigen bedrijf.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wil jij impact maken met je organisatie? Wil jij aan de slag gaan met duurzaam ondernemen, zoals bv. circulaire economie of inclusieve tewerkstelling...? Experte Jocelijn inspireert en activeert je om duurzamer te gaan ondernemen, op een concrete en pragmatische manier, in kleine stappen en op maat van jouw organisatie.

Marketing en Branding

Ziet jouw marketing er hetzelfde uit als tien jaar geleden? Nieuwe technologieën, veranderende klantbehoeftes en wetgeving, vergrijzing… zorgen voor nieuwe werkwijzes. Welke marketingstrategie werkt écht? Experte Céline zet jouw passie en goesting om in het nieuwe vermarkten van jouw producten.

Energie

De hoge energieprijzen hebben een stevige impact op ondernemen. Coach Arvid heeft de voorbije 3 jaar in onze gemeente al heel wat handelszaken begeleid. Binnen jouw budget, maak je samen de juiste energiekeuzes voor jouw zaak. Arvid is er dus enkel en alleen om jou te helpen en verkoopt niets. Je kan zijn expertise nog steeds inroepen via het Energiehuis. 

Tuincoaching We denken hierbij vooral aan de horeca waar publiek toegankelijke tuinen bijvriendelijker kunnen worden. Of waar ontharding kan geïntroduceerd worden. Tuincoaches Giovanni en Andy maken je ook wegwijs in het pesticidenvrij onderhoud.

Meer info?