Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

IRONMAN Knokke-Heist

KNOKKE-HEIST VERWELKOMT IRONMAN IN HET WEEKEND VAN 7 EN 8 SEPTEMBER 2024

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2024 is het zover! Dan is Knokke-Heist trotse medeorganisator van het IRONMAN-weekend. We kijken dus uit naar één groot triatlonfeest voor jong en oud. Met hopelijk topprestaties van onze landgenoten, lokale atleten en heel veel sfeer. Tot dan?!

Bereikbaarheid

BEREIKBAARHEID

Programma

PROGRAMMA

Parcours

PARCOURS

Vrijwilligers

VRIJWILLIGERS

Ironman village

IRONMAN VILLAGE

Ambassadeurs

AMBASSADEURS

faq

FAQ

Ondernemers

ONDERNEMERS

Organisatie

ORGANISATIE

WANNEER SPORT, NATUUR EN STIJL SAMENKOMEN IN EEN BADPLAATS

In het weekend van 7 en 8 september 2024 staat in Knokke-Heist het IRONMAN-weekend op de agenda. Na een succesvolle en spetterende eerste editie in 2023 zijn we er helemaal klaar voor om de editie van 2024 naar en nog hoger niveau te tillen. De parcours van beide wedstrijden lopen langs het uitgestrekte strand, de weelderige groene landschappen van Retranchement en Brugge en eindigen op de Zeedijk in Duinbergen, ter hoogte van het evenementenstrand. Dit jaar zal er in de Damse Vaart gezwommen worden in Sluis.

BEREIKBAARHEID

Gedetailleerdere informatie omtrent mobiliteit en (verkeers)hinder volgt in de aanloop naar de wedstrijden.

AUTO

Wij raden deelnemers en supporters aan zoveel mogelijk beroep te doen op het openbaar vervoer of om met de fiets of te voet naar Knokke-Heist te komen.

BUS

Op het grondgebied Knokke-Heist vertrekt elk uur een bus naar de uithoeken van de gemeente. Via de routeplanner kan je meer info terugvinden over reistijden, haltes en tickets.

TREIN

Knokke-Heist telt 3 NMBS-stations: Knokke, Duinbergen en Heist. Om het uur rijdt er een rechtstreekse trein van en naar Brugge, Gent, Brussel en Leuven. Plan je reis via de website van NMBS.

TRAM

De Kusttram brengt je naar de mooiste plekjes in alle badplaatsen. Overdag rijdt de Kusttram elke 10, 15 of 20 minuten, 's avonds elke 30 of 60 minuten. Bekijk de dienstregeling van en naar Knokke-Heist.

PROGRAMMA

VRIJ 6 SEPT

ZA 7 SEPT

ZO 8 SEPT

* Download hier het laatst gewijzigde (31 juli 2023) programma.

PARCOURS

Let op: deze parcours komen overeen met de parcours van 2023. Het zwemgedeelte in 2024 gaat door in de Damse Vaart in Sluis en het fietsparcours start in Sluis. Deze kaarten zijn onder voorbehoud van wijzigingen, want IRONMAN werkt voortdurend aan het verbeteren van de atletenervaring.

parcours

Parcours IRONMAN 5150 Knokke-Heist 2023

parcours

Parcours IRONMAN 70.3 Knokke-Heist 2023

VRIJWILLIGERS

Om het weekend in goede banen te leiden gaan we ook in 2024 op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Momenteel kunnen vrijwilligers zich nog niet registreren, maar hou deze pagina in de gaten voor meer en verdere updates in aanloop naar het IRONMAN-weekend van 2024.

 

WO 4, DO 5 & VR 6 SEPT

Deze dagen zullen volledig in het teken staan van het treffen van voorbereidingen.

 

ZA 7 & ZO 8 SEPT

De IRONMAN 5150 begint op zaterdag met een rolling start. Op zondag 8 september gaat de IRONMAN 70.3 van start. De duur van de taak of taken zijn afhankelijk van de gekozen taak of taken. De opgegeven timing verbonden aan elke opdracht is ook indicatief en opdrachten kunnen worden gecombineerd.

IRONMAN VILLAGE

Het IRONMAN Village (ter hoogte van Meerlaan 80, Knokke-Heist) is het centrum van het evenementweekend. Het is de plek waar de atleten kunnen inchecken, gebrieft worden en waar de IRONMAN Merchandise Store zich bevindt. Tijdens het weekend is er een dorp dat op de dag voor de wedstrijd gratis open is voor het publiek. In het dorp kunnen de atleten en het publiek interageren met officiële partners en verkopers en zo de laatste benodigdheden voor de wedstrijddag oppikken.Openingsuren

Vrijdag 6 september Aan te vullen in aanloop naar het weekend van 2024.
Zaterdag 7 september Aan te vullen in aanloop naar het weekend van 2024.
Zondag 8 september Aan te vullen in aanloop naar het weekend van 2024.

AMBASSADEURS IRONMAN KNOKKE-HEIST

Sportevenementen zijn vaak het centrum voor culturele connecties. Gemeenschappen, landen, steden en gemeenten slaan op die momenten de handen in elkaar en zetten prachtige evenementen op poten. Zo ook in Knokke-Heist. Leer onze lokale ambassadeurs kennen, supporter voor hen, maak je klaar voor een uitdagende beleving en klief samen met ons door de golven en in de stroming van de Noordzee.

Op zaterdag 7 september zien we het eerste luik van het IRONMAN-weekend op het programma staan met de IRONMAN 5150, de triatlon over de olympische afstand. Perfect voor atleten die hun eerste stappen willen zetten in de sport of voor zij die van een snelle en spannende wedstrijd houden.

Op zondag 8 september zullen triatleten van over de hele wereld deelnemen aan de IRONMAN 70.3. Vanuit alle windrichtingen in de wereld zullen sportievelingen naar Knokke-Heist reizen om hun grenzen te verleggen.

Liesbeth Verloock

Liesbeth Verloock

Louis Van Den Broucke

Louis Van Den Broucke

Bieke Trenson

Bieke Trenson

Michiel Declerck

Michiel Declerck

Arthur Van Den Broucke

Arthur Van Den Broucke

Frederik Goethals

Frederik Goethals

Yves Depoorter

Yves Depoorter

Katrien Wybouw

Katrien Wybouw

FAQ

1. Wanneer vindt de IRONMAN plaats?

De wedstrijden van de IRONMAN vinden plaats in Knokke-Heist in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 september 2024. De opbouw voor het sportevenement begint uiteraard voor deze datum en de afbouw gaat door tot enkele dagen na datum.

2. Kan ik helpen als vrijwilliger?

Tijdens de periode helpen honderden vrijwilligers en medewerkers om van het weekend een sportief hoogstaand evenement te maken. Dit zowel op het parcours (seingevers, stewards, bevoorradingszones), aan de start- en finishlocaties (onthaal, fanzones, mediacenter, accreditatie) als in het IRONMAN hoofdkwartier (communicatie, onthaal, vertaling, event operations). Wil jij helpen? Hou deze website in de gaten voor meer updates.

3. Kan ik op het strand tijdens de wedstrijden?

In de omgeving van het Casino en langs het parcours kan je oversteken via de voorziene oversteekplaatsen. De strandbars, het strand en de cabines zijn op die manier bereikbaar.

4. Waar kan ik parkeren?

Alle informatie over parkeren op straat vind je hier. Wij raden supporters en atleten echter aan zoveel mogelijk beroep te doen op het openbaar vervoer of om met de fiets of te voet naar Knokke-Heist te komen. Zo kunnen verkeersdrukte, files en andere onveilige verkeerssituaties vermeden worden.

5. Waar kan ik overnachten in Knokke-Heist tijdens het IRONMAN-weekend?

Wil je tijdens het IRONMAN-weekend graag overnachten in Knokke-Heist? De gemeente bruist van de mogelijkheden. Hotels, vakantiewoningen, gastenkamers ... Op myknokke-heist.be/overnachten vind je alle mogelijkheden.

6. Wanneer begint de opbouw?

In aanloop naar het weekend zullen we hier meer informatie over kunnen delen.

7. Kan ik atleten online volgen?

Via de IRONMAN Tracking App is het mogelijk om atleten te volgen. Ze bevat o.a. het wedstrijdprogramma en houdt je op de hoogte met meldingen. Download ze via de App Store & Google Play.

8. Waar kan ik supporteren?

Supporters krijgen de mogelijkheid om langs het volledige parcours de atleten aan te moedigen. De zwemstarten zijn voorzien in Sluis waar atleten zwemmen in de Damse Vaart. Het fietsparcours start in Sluis en triatleten rijden richting de Knokke-Heist om zo aan te komen in de tweede transitiezone ter hoogte van het Evenementenstrand. Lopen gaat door op Zeedijk van Knokke-Heist.

Naast beide topsportevenementen valt er in Knokke-Heist nog heel wat te beleven. Neem een kijkje op deze pagina en laat je onderdompelen in al het mooie dat de gemeente te bieden heeft. Van gastronomie en shopping tot prachtige natuur. Welkom in Knokke-Heist.

9. Waar kan ik meer informatie vinden over het weekend als atleet?

In aanloop naar het weekend en van zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we atleten via deze weg op de hoogte houden.

 

De eerste editie van het IRONMAN-weekend in Knokke-Heist in 2023 was een groot succes. Er werd gesport, genoten en er ontstonden vriendschappen. Wij kijken, samen met jullie, alvast uit naar de volgende editie in het weekend van 7 en 8 september 2024.

Kijk mee met ons naar de aftermovie van het IRONMAN-weekend in Knokke-Heist en zet je schrap voor een avontuur.

ONDERNEMERS

Zoek jij als ondernemer meer informatie over het IRONMAN-weekend in Knokke-Heist. Lees dan via onderstaande link alle maatregelen voor de editie van 2023. Alle maatregelen voor 2024 zullen in aanloop naar het weekend worden gecommuniceerd op deze pagina.

Ondernemers

ONDERNEMERS